Stiri: Sanatate

Cord Blood Center Medical aniversează 8 ani

20.03.2014

Cord Blood Center Medical aniversează astăzi 8 ani de de existență în România, compania deţinând în prezent două bănci de celule stem pe teritoriul țării noastre – în Cluj și în București.

În aceşti 8 ani, Cord Blood Center Medical a ajuns la peste 70.000 de membri, părinți care au optat pentru serviciile companiei şi a înregistrat mai multe premiere medicale, fiecare dintre acestea contribuind la progrese medicale ulterioare.

În luna martie a anului 2006, Cord Blood Center a procesat prima grefă de sânge placentar recoltată în sistem familial în România, iar în 2008 a urmat inaugurarea primei bănci de celule stem.După aceea, a avut o premieră medicală absolută pentru România: eliberarea în 2013 a primei grefe de sânge placentar utilizată ca tratament cu propriile celule stem pentru un copil bolnav de paralizie cerebrală.

În plus, recent, Cord Blood Center a inițiat primul studiu clinic din România pentru tratarea paraliziei cerebrale la copii, prin transfuzie a unității proprii de sânge cordonal. Trialul clinic se va desfășura pe durata a 3 ani și nu presupune niciun cost din partea copiilor implicați în program.

 „Suntem mândri de faptul că am reușit să contribuim la schimbarea vieților unor copii cu grave probleme de sănătate și ale părinților lor, totodată. Ca şi companie care activează în domeniul sănătății este cea mai mare satisfacție pe care am putut să o oferim acestor familii, respectându-ne astfel promisiunea pe care ne-am asumat-o la început de drum”, a afirmat Speranța Arciudean, Director Medical Cord Blood Center Group.