Tratament coronavirus

Coronavirus. Comisia Europeană a aprobat o finanțare de 232 milioane de euro

25.02.2020

Coronavirus. Comisia Europeană a aprobat o finanțare de 232 milioane de euro pentru eforturile globale de combatere a epidemiei. Astfel, CE acționează fără încetare pentru a sprijini statele membre ale UE și a consolida eforturile internaționale de încetinire a răspândirii COVID-19.

Coronavirus. Prevenția și izolarea virusului

Pentru a stimula pregătirea, prevenția și izolarea virusului la nivel mondial, Comisia Europeană anunță luni un nou pachet de ajutoare în valoare de 232 milioane de euro. O parte dintre aceste fonduri vor fi alocate imediat diferitelor sectoare, iar restul în următoarele luni.

Ca urmare a evoluțiilor din Italia, CE intensifică sprijinul acordat statelor membre în contextul măsurilor în curs privind:

  • pregătirea
  • planificarea pentru situații neprevăzute
  • planificarea răspunsului

Coronavirus. Ce spune comisarul european pentru sănătate?

Stella Kyriakides, comisar european pentru sănătate și siguranță alimentară, a declarat: „Având în vedere evoluția rapidă a situației, suntem pregătiți să intensificăm măsurile de asistență. În acest sens, o misiune comună de experți ai Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor și ai Organizației Mondiale a Sănătății va pleca spre Italia săptămâna aceasta, pentru a sprijini autoritățile italiene.”

Coronavirus. Detectarea și diagnosticarea bolii

Noile fonduri din partea UE vor contribui la:

  • detectarea și diagnosticarea bolii
  • la îngrijirea persoanelor infectate
  • la prevenirea infectării altor persoane

Din pachetul de ajutoare în valoare de 232 milioane de euro:

– 114 milioane de euro vor sprijini Organizația Mondială a Sănătății (OMS), în special privind planul global de pregătire și de răspuns la nivel mondial. Scopul este stimularea demersurilor din domeniul sănătății publice care constau în pregătirea pentru situații de urgență și răspunsul în caz de urgență în țările cu sisteme de sănătate slabe și cu reziliență limitată. O parte din această finanțare se obține cu acordul autorităților bugetare ale UE.

– s-a planificat alocarea a 15 milioane de euro în Africa, inclusiv Institutului Pasteur Dakar din Senegal, pentru sprijinirea unor măsuri precum diagnosticarea rapidă și supravegherea epidemiologică.

– 100 de milioane de euro, din care 90 de milioane de euro sunt destinate unui parteneriat public-privat cu industria farmaceutică în scopul dezvoltării unui vaccin, iar 10 milioane de euro sunt destinate unor proiecte de cercetare în epidemiologie, diagnosticare, terapii și gestionarea clinică a izolării și prevenției.

– 3 milioane de euro sunt alocate Mecanismului de protecție civilă al UE, pentru zborurile de repatriere a cetățenilor UE din Wuhan, China.

Citește și Școala de bani. 51% dintre români se ceartă din cauza banilor

 

 

 

Citiți și despre: