Coronavirus FAN Courier.

FAN Courier: 24 de angajaţi, infectaţi cu coronavirus

10.06.2020

Coronavirus FAN Courier. Compania de curierat FAN Courier a anunţat că 24 de persoane angajate pe poziţia de manipulant marfă în depozitul din Ştefăneşti au fost confirmate pozitiv cu coronavirus. Astfel, FAN Courier, liderul pieţei locale de curierat, precizează că acţionează cu maximă responsabilitate în relaţia cu beneficiarii finali ai serviciilor prestate – persoane fizice sau juridice şi colaborează strâns cu Direcţia de Sănătate Publică, respectând toate regulile transmise de autoritatea competentă.

Compania confirmă faptul că a fost informată de autoritatea competentă din judeţul Ialomiţa cu privire la confirmarea suspiciunilor de infectare cu COVID-19 în cazul a 24 de persoane angajate ale FAN Courier pe poziţia de manipulant marfă în depozitul din Ştefăneşti.

Coronavirus FAN Courier. S-au declanşat procedurile pentru situaţii de criză

FAN Courier a declanşat procedurile stabilite prin planul pentru situaţii de criză COVID-19, astfel încât activitatea curentă să se desfăşoare în condiţii normale.

Coronavirus FAN Courier. Ce spune conducerea companiei?

”Majoritatea angajaţilor testaţi pozitiv erau deja în izolare la momentul efectuării testelor şi toţi contacţii direcţi ai acestora au fost izolaţi şi au intrat în carantină la domiciliu pentru 14 zile, conform protocolului medical în vigoare. Personalul izolat reprezintă un procent mic din totalul personalului care activează în HUB-ul din Ştefăneşti. În plus, echipele din depozitul FAN Courier sunt autonome şi nu interacţionează, astfel că riscul de infectare între echipe este minim. Activitatea companiei se desfăşoară la parametri normali, echipele FAN Courier fiind pregătite anterior pentru un astfel de scenariu. Pentru siguranţa sanitară a angajaţilor vom intensifica controlul şi triajul epidemiologic”, a declarat Cornel Morcov, chief commercial officer FAN Courier.

Coronavirus FAN Courier. Măsuri de prevenţie

Compania a mai anunţat că a cumpărat şi distribuit fiecărui angajat, încă de la debutul crizei, măşti şi mănuşi, ca măsură de prevenţie, a achiziţionat dezinfectant, ca măsură de sănătate şi igienă în muncă şi a cerut managerilor din toată ţara să monitorizeze constant starea de sănătate a angajaţilor.

Acesta declară că nu există risc de infectare nici pentru angajaţi şi nici pentru beneficiarii expediţiilor, prin intermediul coletelor sau plicurilor expediate.

O responsabilitate suplimentară

”Ne preocupă starea de sănătate a membrilor echipei FAN Courier și suntem conștienți că, acum, avem o responsabilitate suplimentară în relația cu beneficiarii serviciilor noastre. De aceea, întreg depozitul Ștefănești a fost dezinfectat deja printr-o procedură cu nebulizare și am transmis tuturor colegilor din țară informații despre măsurile pe care le pot lua în mod independent, în scopul limitării oricăror riscuri de infectare pentru ei, familiile lor și colegi. Prin intermediul managerilor zonali, monitorizăm permanent situația absențelor medicale”, a explicat George Tăchescu, Chief Operations Officer FAN Courier.

Citeşte şi Creştere economică România 2020. Anunţul făcut de INS

 

 

Citiți și despre: