Stiri: Agricultura

Corteva Agriscience

Corteva Agriscience, două premii la Congresul APPR

12.02.2020

Corteva Agriscience a obținut două premii în cadrul Congresului APPR: Porumbul de aur și Cea mai mare producție de porumb în 2019. Pe 6 februarie, Asociația Producătorilor de Porumb din România – APPR a organizat forumul De la fermieri pentru fermieri în cadrul căruia au fost validate rezultatele excepționale pe care le oferă hibrizii Pioneer®.

Corteva Agriscience. Cine a câștigat concursul Porumbul de Aur

Unul dintre câștigătorii concursului Porumbul de Aur a fost declarat fermierul campion Bita Racman.

Bita Racman este unul dintre cei mai importanți fermieri din județul Giurgiu. Porumbul este singura cultură de care a prins drag.

Fermierul semănă de mai mulți ani hibrizi Pioneer®. În plus, 2019 a fost anul în care s-a înscris în competiția Porumbul de Aur cu hibridul P0937. A obținut producția de 17.460 kg/ha și a primit trofeul Porumbul de Aur la secțiunea neirigat.

Corteva Agriscience. Ce spune Bita Racman?

“Terenul se află în luncă, a fost arat la peste 35 cm imediat după ce am recoltat rapița, după care, în toamnă, l-am pregătit cu discul. În primăvară am încorporat fosforul cu combinatorul. Am semănat hibridul P0937 – 80.000 plante/ha și am aplicat în jur de 200 kg/ha de azotat de amoniu.

Semăn cât pot de repede, pentru a avea umiditate în sol și astfel să nu fie nici foarte cald în perioada de înflorit, în acest caz am semănat în data de 20 martie. De obicei semăn la adâncimea de peste 7 cm, pentru că atunci când vine căldura, se observă faptul că cel însămânțat la suprafață se luptă cu seceta, iar frunzele sunt răsucite.

Am erbicidat după semănat și o dată în vegetație. Am mai fertilizat de două cu uree NG în vegetație. În momentul în care a început să apară Tanymecus am aplicat un insecticid și nu am avut pierderi de densitate.

În zona noastră dacă plouă în luna mai, porumbul se face frumos. Anul trecut am avut 137 l/mp și în iunie 200 l/mp. A fost o producție bună”, a declarat Bita Racman.

Declarația Corteva Agriscience

“Suntem bucuroși pentru domnul Racman, pentru că este un fermier de top, care are încredere în genetica Pioneer® iar rezultatele pe care le obține confirmă ceea ce noi știm deja: hibrizii Pioneer® oferă producții stabile și de calitate, mai ales atunci când fermierii aplică tehnologia coresponzătoare. Îl felicităm pe domnul Racman și vrem să îl asigurăm, ca pe toți fermierii din România de altfel, că vom pune pe piață produse care să le confirme așteptările și să le ofere producții mai mult decât mulțumitoare”, a precizat Maria Cîrjă, director de marketing Corteva Agriscience.

Corteva Agriscience. Premiul Cea mai mare producție de porumb

Una din distincțiile acordate de APPR a fost decernată de Valeriu Tabăra- Președinte ASAS celui mai mare producător de porumb din România, Agricost SA pentru “Cea mai mare producție de porumb obținută în România 2019”

“Felicitări Agricost, pentru că dincolo de ceea ce înseamnă un model de exploatație agricolă, sunteți și un sistem economic” a precizat Domnul Valeriu Tabăra.

Agricost a obținut acest premiu cu hibridul Pioneer® P1535, cu o producție de 22 t/ha.

Premiul a fost ridicat de către directorul tehnic adjunct al Agricost – domnul Ionuţ Mortu.

“Ne onorează acest premiu, este rodul muncii unei echipe mari, condusă până la sfârșitul anului 2019 de domnul Buzdugan. La Agricost, în Insula Mare a Brăilei, lucrurile frumoase continuă, astfel că vom continuă tradiția. În prezent, Agricost este condusă de un mare agronom, domnul Mihai Solomei – noul director general, ceea ce ne bucură enorm”, a spus acesta.

Citește și Rezultate Agricola 2019. Afaceri de 768,2 milioane de lei