Stiri: Agricultura

Corteva Agriscience

Corteva Agriscience: Inovația, cheia sustenabilității și a securității alimentare

28.09.2020

În luna iunie a anului 2021, Corteva Agriscience va prezenta planul pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră generate în urma operațiunilor companiei, potrivit celor declarate în cadrul unui eveniment la nivel înalt, la care au participat decidenți politici și reprezentanți din cadrul industriei.

Vicepreședintele Corteva Agriscience, discurs în cadrul summitului Politico Agriculture and Food

Anne Alonzo, vicepreședinte pentru afaceri externe și director executiv pentru sustenabilitate în cadrul Corteva Agriscience, a ţinut un discurs în cadrul celui de-al patrulea summit Politico Agriculture and Food, care în 2020 s-a desfășurat în mediul online.

Corteva este sponsorul principal al evenimentului.

Tranziția către o Agricultură Ecologică

În alocuțiunea de deschidere pe tema Tranziției către o Agricultură Ecologică, Anne Alonzo a declarat că pandemia de coronavirus a evidențiat importanța inovației în asigurarea aprovizionării cu alimente în viitor.

„Nicio altă problemă legată de mediu nu este mai serioasă decât cea a schimbărilor climatice. În ultimii doi ani, Corteva Agriscience a invitat liderii din mediul agricol, de afaceri, guvernamental, și societatea civilă să conlucreze pentru a crea un sector agricol cu efecte benefice asupra climei”, a declarat Anne Alonzo.

În timp ce obiectivul Corteva – acela de a îmbogăți viețile agricultorilor și ale consumatorilor – s-a „aliniat în mare măsură” cu Pactul Ecologic al UE, Anne Alonzo a afirmat că societatea va derula o evaluare riguroasă privind impactul tuturor politicilor ce afectează agricultura și modul de viață al agricultorilor.

Ea i-a invitat pe toți cei implicați din domeniul agricol și agroeconomic să contribuie la „promovarea abordării noastre cu privire la protejarea planetei, responsabilizarea agricultorilor și furnizarea de alimente mult mai nutritive consumatorilor”. Este vorba despre sprijinirea noilor tehnologii și a unei abordări bazate pe știință de elaborare a politicilor publice.

„În calitate de lideri din domeniul afacerilor, civic sau organizațional, vocile voastre sunt extrem de importante,” a adăugat. „Prin această colaborare, ne putem asigura că toate vocile se fac auzite, în special cele ale agricultorilor. Dacă împărtășim cele mai bune practici, dacă promovăm politici bazate pe știință, dacă punem în continuare agricultorii și comunitățile rurale în centrul întregii noastre activități, atunci nu va exista nicio limită în ceea ce vom putea realiza.”

Pandemia de coronavirus

În ceea ce priveşte nesiguranţa determinată de pandemie, aceasta a spus: „Evenimentele din ultimele luni au evidențiat faptul că apelul nostru – și chiar promisiunea noastră către întreaga lume – nu au fost niciodată mai importante decât acum”. Deși trăim vremuri pline de incertitudine, este clar că abordarea „business as usual” nu reprezintă o opțiune pentru viitorul agriculturii și al producției de alimente.

În cadrul summitului s-a discutat și despre Strategia de Sustenabilitate 2030 elaborată de Corteva Agriscience. Strategia include 14 obiective de realizat în următorii 10 ani, pe baza a patru piloni-cheie: obiective în beneficiul agricultorilor; obiective în beneficiul terenului agricol; obiective în beneficiul comunității; obiective cu privire la operațiunile societății.

Printre ceilalți vorbitori s-au numărat:

 • funcționari ai Comisiei Europene
 • membri ai Parlamentului European
 • miniștri și ONG-uri.

Printre temele de discuţie s-au numărat:

 • Pactul Ecologic European
 • Strategia Comisiei Europene privind Biodiversitatea
 • Strategia „De la fermă la consumator”
 • reforma PAC
 • schimbarea obiceiurilor consumatorilor
 • editarea genetică
 • tehnologiile revoluționare
 • reglementarea privind alimentele
 • bunăstarea animalelor
 • transparența și impactul pandemiei de coronavirus

Citeşte şi Pâmânt pentru tineri fermieri: Câte hectare se pot concesiona de la stat?