Slide

Stiri: Constructii

Cosmopolis se extinde, în urma unei investiţii de 20 milioane de euro

19.01.2016

Opus Land Development, compania care a construit Cosmopolis, cel mai mare proiect rezidențial din zona de nord a Capitalei, va investi în 2016 circa 20 de milioane de euro în construcția a 500 de noi apartamente și vile în cadrul proiectului și continuarea dezvoltării generale a infrastructurii din centru rezidenţial.

“2015 a fost un an bun, cumpărătorii fiind tot mai deciși, pe fondul stabilizării prețurilor și îmbunătățirii ofertelor de creditare. Am înregistrat o creștere de 34% a vânzărilor în Cosmopolis, ajungând astfel la peste 1000 de locuințe vândute în trei ani. Cosmopolis este deja o certitudine, nu o promisiune, este un mini orașel langă marea metropolă, un proiect cu facilități unice în România și cu o comunitate impresionantă”, declară Gabriel Voicu, director New Homes division în cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania, manager și agent exclusiv al Cosmopolis.

La ora actuală, 2100 de locuințe sunt finalizate în cadrul Cosmopolis, comunitatea din cadrul ansamblului ajungând la peste 3700 de locuitori.

Investițiile programate pentru acest an vor fi direcționate și către continuarea dezvoltării infrastructurii generale din cadrul proiectului, cea mai importantă facilitate care va fi dezvoltată în acest an fiind un strip mall cu o suprafață închiriabilă de 3500 de metri pătrați.

Mall-ul va avea ca principale ancore un supermarket Carrefour cu o suprafață de 1200 de metri pătrați, un magazin miniPrix și trei restaurante.

Centrul comercial este deja preînchiriat în proporție de 50% și are drept dată de finalizare vara acestui an. Acesta va mai include un cabinet medical generalist, petshop și clinica veterinară, o măcelarie, o curățătorie, spălătorie auto, o cofetărie, un magazin de amenajări interioare, unul de produse bio, beauty salon, un bistro și alte spații de servicii și va dispune de o parcare cu 60 de locuri.

În plus, în acest an vor mai fi construite două piscine exterioare, mai multe terenuri de sport și se va continua dezvoltarea infrastructurii rutiere a proiectului, care numără deja peste 12 kilometri de drumuri publice.

Ansamblul rezidenţial Cosmopolis este amplasat în zona de nord-est a Bucureștiului, în apropiere de Șoseaua de Centură, între podurile din Pipera-Tunari și Andronache-Ștefăneștii de Jos. Până acum, investițiile în cadrul Cosmopolis s-au ridicat la aproximativ 268 de milioane de euro, în construcția de locuințe, infrastructură, spații comerciale și spații verzi.