Constructii

Cosmopolis, un concept nou şi unic

01.01.2016

Vânzarea locuințelor aflate încă în faza de proiect a revenit în forță. După o perioadă în care elementul comun al analizei de piață a fost reprezentat de contextul dificil generat de influențele crizei economice, o îmbunătățire evidentă în fundamentele pieţei imobiliare a fost înregistrată în 2013. Atitudinea reticentă a participanților de pe piață a fost diminuată semnificativ, principalii factori care au indus acest comportament fiind volatilitatea redusă a indicatorilor de piață, îmbunătăţirea condițiilor de viață ale comunităților locale și regionale, precum și evoluția pozitivă a piețelor europene.

Opus Land Development este unul dintre puținii dezvoltatori care și-au onorat toate obligațiile asumate în fața clienților în timpul crizei economice, devenind unul dintre cei mai credibili dezvoltatori din România.  În urma unei investiții de 18 milioane de euro, compania a finalizat anul trecut peste 400 de apartamente și vile în cadrul Cosmopolis.

Ahmet Buyukhanli, președinte Opus Land Development, declară pentru Jurnalul de Afaceri: „Am avut vremuri grele în perioada crizei economice, dar nu am renunțat niciodată la planurile noastre, continuând să dezvoltăm Cosmopolis. Am trecut cu bine peste această perioadă mulțumită ajutorului financiar oferit de compania mamă din Turcia și a echipei de management care este experimentată pe piețe emergente”.

Orașul de lângă marea metropolă

Cosmopolis este un proiect rezidențial de generația a treia, nu sunt doar niște blocuri unul lângă altul, ci este gândit ca un mic oraş.

Facilitățile pe care le oferă Cosmopolis sunt unice și includ un supermarket operat de Carrefour, șapte piscine exterioare, singura plajă privată dintr-un proiect rezidențial din România, amenajată pe lacul de lângă proiect, numeroase spații verzi, mai multe terenuri de baschet și de tenis. La acestea se adaugă grădinița, farmacia și spații de petrecere a timpului liber, dar și mai multe terenuri de joacă pentru copii.

Pentru a facilita legătura cu exteriorul micului orăşel, locuitorii din cadrul Cosmopolis beneficiază de transport prin liniile proprii de microbuz către stațiile de metrou Pipera și Aurel Vlaicu. În weekend există transport şi către Băneasa Shopping City, fiecare microbuz plecând pe traseu la un interval de o oră. Rețeaua de drumuri rutiere cu o lungime de peste 12 kilometri, la care se adaugă drumurile și aleile pietonale reprezintă o altă facilitate demnă de luat în considerare.

„Când am început dezvoltarea Cosmopolis am știut că dorim să realizăm ceva diferit, un concept nou și unic. Am dorit să dezvoltăm un mic oraș, orașul de lângă marea metropolă, un loc unde poți să beneficiezi de avantajele oferite de spațiile verzi de mari dimensiuni dar și de spațiu în general și, în același timp, să fii aproape de oraș – în cazul nostru, de zona de nord a Bucureștiului, care poate fi considerată cartierul financiar al Capitalei, zona Pipera – Barbu Văcărescu. În opinia noastră, Cosmopolis este mai degrabă un proiect de retail decât un proiect de construcții”, spune președintele Opus Land Development.

Datorită comunităţii considerabile, Cosmopolis poate fi considerat cu ușurință ca fiind un oraș de dimensiuni mici.

60 de ani de istorie

Opus Land Development este parte a unui grup de companii deținute de către familia Buyukhanli din Turcia, fiind unul din cei mai vechi şi experimentați dezvoltatori imobiliari de pe piața imobiliară turcească, cu o istorie de aproape 60 de ani și cu o activitate în sectorul de construcții din 1956.

 

Grupul a dezvoltat până în prezent proiecte care includ mii de apartamente și camere de hotel și a finalizat recent un proiect rezidențial în Istanbul cu 30 de etaje și o suprafață construită de 40.000 de metri pătrați.

În anul 2007 Opus Land Development achiziţionează terenul pe care astăzi este prezent unul din cele mai mari proiecte rezidențiale din România și cel mai mare din zona de nord a Bucureștiului, Cosmopolis. Până la începutul anului viitor compania va finaliza locuința cu numărul 2600, iar comunitatea din cadrul proiectului a depășit deja 3.500 de locuitori. Până în prezent, investiția în Cosmopolis a depășit 265 de milioane de euro.

Oferta Cosmopolis

Oferta de locuinţe este foarte variată, compania ţinteşte orice cerință existentă pe piață și, în același timp, păstrează un concept de proiect rezidențial integrat. Există peste 25 de tipuri de locuințe, de la studiouri cu două camere care au prețuri de la 34.600 de euro + 5% TVA până la apartamente cu două și trei camere. La acestea se adaugă vile cu etaj care au trei sau patru camere sau vile cu vedere către lacul care se află în imediata apropiere a proiectului.

Coldwell Banker Affiliates of Romania, manager şi agent exclusiv al proiectului rezidenţial Cosmopolis, a vândut în primele nouă luni ale anului 2015 mai multe locuinţe, în cadrul Cosmopolis, decât în întreg anul 2014.

Încercăm să ne adresăm tuturor segmentelor de piață. Nu ne-am diversificat oferta de produse doar pentru a acoperi diferitele segmente de preț, dar și pentru a satisface diferitele stiluri de viață. Putem spune cu ușurință că oamenii își doresc în primul rând să facă parte din comunitatea Cosmopolis și mai apoi, în funcție de propriile nevoi, optează pentru un apartament de buget într-o clădire mai înaltă concepută pentru cupluri tinere, o vilă cu spațiu verde, un duplex care este o opțiune fantastică pentru o familie. Cele mai populare locuințe sunt vilele și studiourile duble”, ne explică Ahmet Buyukhanli.

Proiecte în derulare şi viitoare

Reducerile de Black Friday au fost aplicate şi în cadrul complexului. Opus Land Development derulează o campanie diferită în fiecare săptămână, de Black Friday au oferit carduri – cadou în valoare de 5.000 de lei pentru fiecare cumpărător care semnează cel puțin un contract de rezervare. Momentan gradul de ocupare al Cosmopolis este de peste 95%. În prezent mai sunt 35 de unități finalizate nevândute și peste 150 în construcție, acestea au un termen de livrare cuprins între trei și șase luni. Pentru a susține procentul lunar de vânzări compania păstrează un ritm avansat de construcție.

„Vom continua să dezvoltăm Cosmopolis, atât din punct de vedere al numărului de unități cât și al infrastructurii generale. Pentru anul acesta avem în plan să construim aproximativ 500 de locuințe, iar pe termen lung să depășim 8000 de locuințe în cadrul Cosmopolis”, a încheiat Ahmet Buyukhanli, președinte Opus Land Development.