Stiri: Companii

Cosumatorii, obişnuiţi să citească zilnic ştiri

21.03.2014

La nivel mondial, peste 52% dintre oameni citesc zilnic știri și informații de actualitate, nivelul acestora de informare fiind în creştere, potrivit unui nou studiu privind comportamentul utilizatorilor față de consumul de știri.

Studiul a fost efectuat în 10 țări din lume la solicitarea HTC şi identifică necesitatea constantă a utilizatorilor de a accesa și “consuma” în mod constant știri în porții mici, fapt care determină o creștere a nivelului de informare în societate și o mai bună definire a opiniilor proprii.

„Nevoia de știri este din ce în ce mai evidentă încă de la primele ore ale dimineții. Aproape jumătate (42%) dintre cei 10.000 de consumatori care au participat la studiul HTC admit faptul că în de curs de o oră după ce se trezesc verifică știrile, iar o treime (38%) dintre ei citesc știri și cu o oră înainte de culcare”, se precizează în raportul citat.

Mai mult, consumatorii manifestă chiar o dependență pentru știri. Aproape două treimi (63%) admit faptul că simt o reală nevoie să fie primii care află vești în legătură cu subiecte de interes din toată lumea, iar 65% dintre respondenți afirmă că au o viziune mai amplă și mai bine documentată asupra știrilor și informațiilor de actualitate datorită faptului că au acces la surse și perspective multiple de informare.

În acelaşi timp, 72% dintre participanții la studiul HTC se consideră mai bine informați în legătură cu evenimentele importante la nivel mondial, datorită prevalenței de știri pe multiple canale de informare.

„Mulți dintre consumatori citesc știrile zilnice direct de pe telefonul mobil, având acces la informație rapid și simplu, oricând și oriunde”, mai spun realizatorii studiului.

Accesibilitatea imediată a informațiilor a dus astfel la o diminuare a componentei de informare prin partajarea pe platforme sociale. Astfel, doar unul din opt utilizatori publică știri în social media și numai 14% apreciază știrile de pe rețelele de socializare.