Stiri: Social

„Creativi și preventivi”, un proiect al Poliţiei Române

25.05.2015

Pe parcursul a patru luni din acest an, Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, a derulat proiectul „Creativi și preventivi”. Acesta a avut ca scop, atât prevenirea victimizării minorilor, cât și creșterea gradului de apropiere dintre copii și tineri și Poliția Română.

Proiectul, care s-a derulat în perioada februarie — mai 2015, a fost implementat de Institutul de Cercetare și prevenire a Criminalității din Inspectoratul General al Poliției Române în parteneriat cu Palatul Național al Copiilor.

Pe parcursul desfășurării acestui proiect au fost organizate o serie de sesiuni de informare preventivă, susținută de către ofițerii de prevenire, privind siguranța copiilor acasă, pe stradă, la școală și în mediul online, având ca beneficiari peste 100 de copii ce frecventează cercurile Palatului Copiilor.

De asemenea, în cursul lunii aprilie a acestui an, a fost organizată o vizită la sediul Poliției Române, în cadrul căruia 40 de elevi de la Cercul de informatică au vizitat diverse departamente din I.G.P.R. și au discutat cu privire la pericolele din mediul online cu specialiști din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate-Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice.

Tema centrală a proiectului a reprezentat-o concursul tematic, denumit „Creativi și Preventivi”, ce a constat în realizarea unor lucrări pe tema „Copii în siguranță”, de către membrii cercurilor Jurnalism, Pictură, Bandă desenată, Informatică, Modelaj&ceramică.

Competiția s-a bucurat de un real interes în rândul copiilor, un număr de 65 de participanți elaborând materiale cu tematică preventivă ce au fost înscrise în concurs..

.

Concursul a vizat implicarea copiilor în realizarea unor creații cu mesaj preventiv, care vor fi ulterior diseminate altor minori, determinând adoptarea unor atitudini și comportamente antivictimale.

În urma concursului, cele mai bune materiale, pe domenii de creație, vor fi expuse și premiate în cadrul unui eveniment festiv organizat la Palatul Național al Copiilor, astăzi, începând cu ora 13.00. De asemenea, toți participanții la concurs vor primi premii de încurajare.