Stiri: Agricultura

Credite Romania pandemie

Credit de 10 milioane de lei pentru Agrinvest Credit IFN SA

17.08.2021

Credit Agrinvest Credit IFN SA. BRD Groupe Société Générale a acordat un credit de 10 milioane lei companiei Agrinvest Credit IFN SA. Această finanţare va fi utilizată pentru creşterea volumelor de activitate, prognozată până la finalul anului 2021.

”Agricultura este unul dintre motoarele de creştere ale economiei şi, în acelaşi timp, un domeniu de excelenţă în care BRD are o experienţă îndelungată. Ca atare, acordăm toată atenţia noastră şi acompaniem companiile din domeniu care au planuri solide şi doresc să crească”, a spus Felix Daniliuc, Directorul Departamentului IMM al BRD Groupe Société Générale.

Credit Agrinvest Credit IFN SA. Finanţarea sectorului agricol

Compania Agrinvest Credit IFN este specializată în finanţarea sectorului agricol din România. În 2020 a acordat facilităţi de credit în valoare totală de peste 49 milioane lei. Instituţia vizează o creştere de minimum 70% a volumului de credite, precum şi creşterea proporţională a numărului de clienţi. Astfel, până la finalul lunii iunie 2021, compania a acordat credite în valoare de peste 20 milioane lei, înregistrând o creştere de 35% faţă de bugetul stabilit.

Fermieri mici şi medii

Segmentul de piaţă vizat de companie este reprezentat de fermierii mici şi medii. Aceştia pot accesa mai multe tipuri de facilităţi de credit:

  • facilităţi pe termen scurt, necesare în ciclul de producţie a cerealelor;
  • facilităţi garantate cu contractele de vânzare a produselor agricole, finanţând până la 35% din valoarea respectivului contract;
  • facilităţi pentru finanţarea stocurilor de cereale, astfel încât fermierii să nu fie nevoiţi să-şi vândă producţia la recoltă, când, în general, preţurile sunt mai mici;
  • facilităţi pe termen mediu, de până la 7 ani, pentru susţinerea investitiilor in maşini şi utilaje agricole, capacități de depozitare, ferme vegetale și teren agricol.

”Ne menţinem angajamentul de a asigura un răspuns rapid la solicitările de finanţare şi un termen de maxim 3 zile de la semnarea contractelor de credit pentru accesarea banilor”, spune Andra Pârvan, directorul general al Agrinvest.

Citeşte şi Credite pentru companii. Tot ce trebuie să ştii despre finanţarea unui business