Stiri: Finante

Rezerve valutare septembrie 2021

Credit ipotecar fără avans, de la Patria Bank

28.08.2020

Credit ipotecar Patria Bank. Instituţia de creditare Patria Bank a anunţat că a lansat creditul ipotecar fără avans pentru clienţii care îşi doresc o casă nouă, sau un alt imobil în proprietate, şi nu doresc să aducă avans în bani.

Credit ipotecar Patria Bank. Garanţii

Clienţii vor aduce drept garanţie alt imobil în proprietate sau un imobil deţinut de:

  • familia restrânsă (de părinţi, soţ/soţie, copii, fraţi/surori, ginere/noră)
  • de partenerul de viaţă

Aceştia vor deveni astfel participanţi la credit, cu calitatea de codebitori.

Ce spune conducerea băncii?

„În ultimul timp tot mai mulţi colegi din unităţile aflate în oraşele mari au conversaţii cu clienţii despre dorinţa acestora de a se muta într-o locuinţă mai mare, de preferat cu curte. De cele mai multe ori, le lipsesc banii de avans sau nu doresc să folosească economiile acumulate pentru avans. Pornind de la acest feedback, în special pentru cei care locuiesc în oraşele mari, aglomeraţii urbane, am îmbunătăţit produsul de achiziţie imobil Patria Acasă, înlocuind avansul în bani cu o garanţie suplimentară pusă pe un imobil pe care îl deţin deja, ei, părinţii, rudele apropiate sau partenerii de viaţă, împreună cu care pot participa la credit pentru o nouă locuinţă”, a declarat Elena Nicodinescu, Manager Dezvoltare Produse Patria Bank.

Credit ipotecar Patria Bank. Valoare de minumim 80.000 de euro

Imobilul cumpărat prin credit trebuie să aibă o valoare de minimum 80.000 de euro (sau echivalent în lei), să fie situat într-o zonă urbană mare sau metropolitană aferentă. Drept garanţie, pe lângă imobilul achiziţionat prin credit poate fi adus un extra imobil, situat de asemenea într-o zonă urbană mare şi/sau împrejurimi.

„Este un produs potrivit clienţilor din oraşele mari – Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi, Constanţa, Craiova, Braşov, Galaţi, Ploieşti, Oradea, Brăila, Arad, Piteşti, Sibiu, Bacău, Târgu Mureş, Baia Mare, Buzău, Botoşani, Satu Mare, Alba Iulia, Sighişoara, Slatina, Râmnicu Vălcea şi împrejurimi – al căror ritm de viaţă s-a modificat semnificativ în perioada pandemiei”, a mai spus Elena Nicodinescu.

Credit ipotecar Patria Bank. Dobânzi

În plus, cei care aleg să îşi vireze venitul într-un cont Patria Bank pot beneficia de o dobândă fixă în primii 5 ani, de 6,05% la creditul în lei. Începând cu cel de al 6-lea an dobânda variabilă va fi de IRCC + marja 3,10 %. Clienţii care aleg pentru o dobândă variabilă şi virarea venitului la Patria Bank vor avea o dobândă de:

  • IRCC + 2,90% pentru creditele în lei
  • EURIBOR la 6 luni + 4,05% pentru creditele în euro

Citeşte şi Piaţa auto din România, cel mai mare declin din Europa Centrală