Stiri: Finante

Credite de 526 milioane lei pentru IMM-uri, de la BCR

23.04.2014

Banca Comercială Română (BCR) a lansat un program de creditare pentru IMM-uri, prin care acordă întreprinderilor mici şi mijlocii linii de credit pentru capital de lucru în valoare de maximum 5 milioane de lei, în cadrul “Programului de garantare a creditelor pentru întreprinderile mici şi mijlocii” – Program OUG 92/2013.

Banca pune accent pe sprijinirea sectorului IMM, având la dispoziţie garanţii de 263 milioane de lei în cadrul Programului OUG 92/2013, în baza cărora poate acorda credite de până la 526 milioane de lei.

Statul garantează până la 50% din valoarea finanţării, mai puţin dobânzile şi comisioanele, prima de garantare ridicându-se la nivelul de 1,99% pe an din valoarea garanţiei.

BCR a anunţat că împrumuturile vor fi acordate la o dobândă de ROBOR la 3 luni plus o marjă de maximum 2,50% p.a., la care se adaugă un comision de acordare de maximum 0,7% pe an. Perioada de creditare este de maximum 24 de luni cu posibilitate prelungirii o singură dată pe o perioadă de maximum 12 luni, fără a depăşi însă perioada de valabilitate a Programului.