Stiri: Stiri

Credite de consum in lei de 13% pe an oferite de BRD

25.10.2013

BRD va vinde pana la finalul acestui an credite de nevoi personale in lei cu dobanda anuala de 13,1 la suta per an. In ceea ce priveste dobanda nominala, aceasta va fi de doar 6,5 la suta pe an, iar clientii cu cont BRD de incasare vor beneficia de o reducere suplimentara a dobanzii de 10 procente.

Exceptand dobânda nominală, banca percepe un comision de analiză a dosarului de 200 de lei şi un comision lunar de administrare de 0,4% aplicat la soldul împrumutului, conform Ziarului Financiar. Clienţii au posibilitatea de a alege formula de creditare şi pot opta pentru rambursare în rate constante sau descrescătoare. Valoarea maximă a creditului este de 65.000 de lei, iar perioada de rambursare maximă este de cinci ani. Un client care îşi încasează veniturile la BRD şi care accesează un credit în valoare de 15.000 lei cu o maturitate de 5 ani plăteşte o rată lunară de 364 de lei. La sfârşitul perioadei de creditare clientul rambursează băncii aproape 20.000 de lei.

BRD-Groupe Société Générale (Banca Română pentru Dezvoltare) sau BRD-SocGen, este o bancă românească deținută de grupul financiar francez Société Générale în proporție de 58,32%. În 2010, ea a fost a doua bancă din România, după Banca Comercială Română (BCR), în ceea ce privește activele (aproximativ 47,49 miliarde lei și cota de piață. În martie 2010, societatea avea peste 2,5 milioane de clienti.

Société Générale este prezentă în România din anul 1979, când activitatea micii sucursale se baza pe finanțarea sectorului de petrol și gaze prin emiterea de acreditive și scrisori de garanție. După 1990, sucursala a dezvoltat activități bancare atât pentru persoane juridice, cât și pentru persoane fizice. Cu ajutorul altor două entități (Société Générale Finance Developpement și Société Générale European Emerging Markets), Société Générale București a avut mijloacele necesare pentru a-și dezvolta activitățile pe trei axe de competență: banca comercială, piețe de capital și banca de investiții. Fosta sucursală a Société Générale se regăsește astăzi în structura BRD sub forma unui grup (Mari Clienți Corporativi).

Sursa: Ziarul Financiar