Stiri: Finante

Dobanzi depozite 2022: OTP Bank Romania

Mai multe credite pentru companii de la OTP Bank. Anunţul făcut de bancă

19.09.2018

Mai multe credite pentru companii acordate de OTP Bank, în prima parte a anului curent. Banca a anunţat că volumul creditelor noi acordate către companiile mari a crescut cu peste 70%. Soldul acestora a atins 2,5 miliarde de lei. Astfel, valoarea este în creştere cu 19%, faţă de aceeaşi perioadă din 2017.

În plus, volumul creditelor noi pentru IMM-uri a avut o creştere de 22%.

Credite pentru companii OTP Bank: Ce spun reprezentanţii băncii?

Reprezentanţii băncii spun că s-au axat şi în prima parte a anului pe finanţarea economiei României, prin creditarea acordată companiilor mari şi IMM-urilor.

“OTP Bank a reuşit o evoluţie favorabilă pentru economia reală a României, continuând să se concentreze şi în prima jumătate a acestui an pe susţinerea creditării companiilor mari şi IMM-urilor. Astfel, ne numărăm printre băncile care au decis să sprijine acest segment de clienţi, cota de piață a băncii în creditarea persoanelor juridice ajungând până la 3,4%, în creştere cu 26% faţă de anul 2016”, a declarat László Diósi, CEO OTP Bank România.

Credite pentru companii OTP Bank:  Companiile mari

Valoarea creditelor pentru companiile mari a ajuns la 1 miliard de lei, în primele şase luni din 2018. Per total, soldul a ajuns la 2,5 miliarde de lei, în creştere cu 19% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017.

Credite pentru companii OTP Bank: IMM-urile

În ceea ce priveşte IMM-urile, volumul creditelor noi acordate a fost de peste 400 milioane lei. Soldul total se situează la 1,2 miliarde lei în prima parte a anului 2018.

Credite pentru companii OTP Bank: Credite ipotecare

Şi soldul creditelor ipotecare s-a majorat. Creşterea a fost de 13% în primul semestru din 2018.

În plus, volumul creditelor noi a avansat cu 14% în perioada analizată, a mai anunţat banca.

Fiind cea de-a noua cea mai sigură bancă din Europa Centrală și de Est, conform Global Finance, OTP Group oferă servicii pentru aproximativ 15 milioane de clienți în nouă țări. Banca deţine aproximativ 1.400 de unități.

Citeşte şi Piraeus Bank devine First Bank. Ce se întâmplă cu clienţii băncii?