Credite pentru companii

Credite pentru companii: Tot ce trebuie să ştii despre finanţarea unui business

08.04.2021

Credite pentru companii. În cazul în care deții o firmă mică sau medie cu siguranță este posibil ca la un moment dat să te intereseze să accesezi o finanțare, mai exact un credit bancar ce te poate ajuta la dezvoltarea, creșterea și obținerea unei mai bune vizibilități pentru afacere. IMM-urile au la dispoziție posibilitatea de a accesa mai multe tipuri de credite precum:

  • credite bancare
  • linii de credit

Poate fi destul de dificil să obții un credit de la bancă dacă ai o companie nou înființată. Managerii acestora trebuie să poată demonstra angajament și încredere față de mersul business-ului, chiar prin garanții, cum ar fi cele imobiliare. În plus, există și teamă din partea anteprenorilor cum ar fi putea că în viitor să nu își poată achita ratele, cu toate că au un plan pus la punct și sunt convinși că proiectul merită investiția şi este puțin probabil să dea greș.

Credite pentru companii. De ce băncile sunt reticente în ceea ce privește creditul pentru start-up-uri

Fondarea și creșterea unei afaceri noi poate fi un proces costisitor. Multe firme vor dori să apeleze la o formă de creditare înainte de a se face cunoscute pe piață, de a-și lansa un site de prezentare sau de a recruta personal.

Ca și în cazul oricărui alt credit pentru persoane fizice, banca trebuie să aibă garanția că va primi banii împrumutați înapoi. Firmele nou înființate nu au, însă, experiență, istoric sau nu pot să dovedească în vreun fel că afacerea lor are potențial pe termen lung și poate să crească din punct de vedere economic. Însă, există și bănci care pot să ofere posibilitatea de a accesa credite pentru persoane juridice fără garanții.

Credite pentru companii

Ce contează atunci când vrei să accesezi un credit pentru firma ta

Un element important de care banca ține cont atunci când acordă un împrumut pentru firme este reprezentat de faptul că planul de afaceri trebuie să fie unui detaliat, realist, pe termen mediu. Acest plan de afaceri trebuie să fie bine documentat și realizat. În plus, în cadrul acestuia trebuie să fie menționate detaliile pieței precum competiția sau care sunt resursele și competențele necesare pentru ca afacerea să se deruleze. Totodată, și experiența întreprinzătorului pe piață poate fi un factor important. La aceasta se adaugă şi calitatea managementului și a situațiilor financiare.

Credite pentru companii. Pentru ce pot fi folosiți banii împrumutați

Împrumuturile pot avea mai multe destinații în firmă precum:

  • oferă accesul rapid la o sursă de capital
  • ajută la îndeplinirea necesităților financiare pentru angajați
  • sprijină realizarea de flux monetar atunci când firma nu merge atât de bine la un moment dat
  • acoperă cheltuielile neașteptate
  • expansiunea companiei.

Pe scurt, te poți folosi de un credit dacă vrei să achiziționezi un sediu, să deschizi un nou magazin, să cumperi echipamente și să investești în promovare online, necesară pentru creșterea oricărui business.

Credite pentru companii

Garanti Credite de Consum

Credite pentru companii. Credite și pentru PFA -uri

Băncile oferă credite și pentru persoanele care obțin venituri din profesii liberale pentru care sunt necesare licențe, acreditări sau autorizații, fie că sunt reglementate de legi speciale, precum medicii, notarii, avocații, contabilii, arhitecții, traducătorii, informaticienii, etc.

Pentru a putea solicita un credit și ai venituri din PFA cu normă de venit va fi nevoie să aduci la bancă:

  • declarațiile de venit estimate
  • documente de înființare PFA și facturi
  • alte documente tip ale băncii

Pentru cei care au venituri din PFA declarate în sistem real, se mai cere și registrul de încasări și plăți pentru anul curent, anul trecut sau pe ultimele trei luni.

Citeşte şi Care sunt drepturile consumatorilor români