Stiri: Finante

Mesaje de tip phishing BCR.

Credite pentru fermieri de la BCR

24.07.2017

Banca Comercială Română (BCR) a anunţat că a încheiat noile convenții tripartite cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) și Fondurile de Garantare, acestea având drept scop finanțarea capitalului de lucru pentru desfășurarea activităților curente de către beneficiarii schemelor de sprijin în sectorul agricol, în campania din acest an.

BCR poate acorda, în baza acestor convenții, credite fermierilor prin toate cele 514 unități teritoriale, una dintre cele mai bine reprezentate rețele bancare din întreaga țară, atât în mediul urban, cât mai ales în mediul rural. Anul acesta, BCR le propune micilor fermieri un proces simplificat, care permite, în condiții normale, aprobarea creditului într-o singură zi, astfel încât aceștia să poată beneficia cât mai repede de banii necesari lucrărilor agricole.

“Agricultura a redevenit unul dintre domeniile-cheie în România, iar acest lucru se vede deja în cifre, în condițiile în care, spre exemplu, anul acesta țara noastră a fost declarată primul exportator de cereale la nivelul Uniunii Europene. Efervescența antreprenorilor și a celor 7.000 de firme care activează în agricultură ne bucură, dar ne și obligă, deoarece toți acești oameni au nevoie permanentă de finanțare și încredere. Iar noi suntem pregătiți să-i susținem”, a declarat Loredana Răuțu, Șef Departament Programe de Finanțare în cadrul BCR.

Aşadar, banca oferă capital de lucru de până la 80% din valoarea subvenţiilor pe care fermierii urmează să le încaseze de la APIA, în cadrul Schemei de plată unică pe suprafață (SAPS), Plăților Redistributive, Plăților pentru practicile agricole benefice pentru mediu și climă, cât și în cadrul Măsurilor compensatorii de dezvoltare rurală aplicabile pe terenurile agricole.

Pentru acest credit, rambursarea și plata dobânzii se fac într-o singură tranșă, ulterior încasării subvenției, astfel încât nu este necesară existența altor surse proprii.

Agricultorii eligibili pentru subvenţii APIA se pot adresa oricărei unităţi din reţeaua BCR pentru accesarea acestor tipuri de facilități de finanțare, în baza Adeverinţei de înregistrare fermier emisă de APIA.