Credite pentru fermieri

Credite pentru fermieri de la ProCredit Bank

24.09.2018

Credite pentru fermieri de la ProCredit Bank România. Banca a anunţat că a semnat un acord de finanţare cu Fondul European de Investiţii (FEI). Valoarea acestuia se ridică la 60 de milioane de euro. Fondurile sunt dedicate sectorului agricol şi rural.

Acordul este parte a unui prim mandat al Fondului pentru agricultură din România.

Credite pentru fermieri. Ce spun reprezentanţii ProCredit România?

„Fondurile disponibile iniţial pentru împrumuturi prin parteneriatul cu FEI sunt de 16 milioane de euro şi pot fi suplimentate până la 60 de milioane de euro în următorii cinci ani, în funcţie de evoluţia acestor produse de finanţare. Susţinem IMM-urile cu perspective sănătoase de dezvoltare şi credem că reuşita antreprenorilor din domeniul agricol are un impact direct asupra dezvoltării economiei României. Oferim companiilor eligibile din acest sector o gamă modernă, uşor de accesat de servicii financiare, de la credite de investiţii şi finanţări pentru capital de lucru la servicii bancare, precum internet banking modern sau produse de economisire”, a declarat Mariana Dimitrova Petkova, director general adjunct ProCredit România.

Credite pentru fermieri. Cine poate accesa fondurile?

Prin urmare, ProCredit Bank va oferi fermierilor din ţara noastră fonduri FEADR (Fonduri Europene pentru Dezvoltarea Agriculturii) pentru a susţine dezvoltarea domeniului agricol.

De asemenea, se are în vedere şi susţinerea afacerilor din sectoarele producţiei şi serviciilor care îşi desfăşoară activitatea în mediul rural.

Credite pentru fermieri. Ce cheltuieli se pot acoperi?

Fondurile sunt acordate pentru acoperirea cheltuielilor fermelor mici, ale exploataţiilor agricole, întreprinderilor mici. În plus, acestea pot fi utilizate şi pentru cofinanţarea proiectelor selectate pentru granturi în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală.

Cei interesaţi de accesarea acestor fonduri FEADR trebuie să ştie că acestea sunt rambursabile.

Prin acordarea acestor fonduri se are în vedere susţinerea companiilor agricole, producătorilor de fructe, în procesarea şi promovarea produselor lor, precum şi crearea şi dezvoltarea unor activităţi non-agricole.

Împrumuturile de la ProCredit România beneficiază de dobânzi şi comisioane cu 50% mai mici.

Citeşte şi Acciza la motorină 2018. Anunţul făcut de Ministerul Agriculturii

 

Citiți și despre: