Facilitati fiscale firme 2020

Credite pentru IMM-uri 2020. Acord între Banca Europeană de Investiții și ProCredit Bank SA

17.02.2020

Credite pentru IMM-uri 2020. Banca Europeană de Investiții (BEI) și ProCredit Bank SA au anunțat că au semnat la București un contract de linie de credit în valoare de aproximativ 71,5 milioane de lei (15 milioane euro). Suma va fi folosită pentru susținerea întreprinderilor mici și mijlocii din România.

BEI a fost reprezentată de vicepreședintele Andrew McDowell și ProCredit Bank de Mariana Dimitrova Petkova, directorul general al băncii.

Credite pentru IMM-uri 2020. Linia de credit

Linia de credit în lei marchează continuarea cooperării dintre BEI și Grupul ProCredit din regiune. Aceasta va fi acordată clienților ProCredit Bank care activează în sectoarele producției, serviciilor și comerțului și care respectă standardele etice, sociale și de mediu ale băncii.

O parte semnificativă din fonduri va fi investită în proiecte care respectă criteriile de eligibilitate ale Acțiunii climatice impuse de BEI, precum:

  • generarea de energie regenerabilă
  • proiecte care îmbunătățesc eficiența energetică

Credite pentru IMM-uri 2020. Un angajament puternic

Acest acord este un semn clar al angajamentului puternic din partea ambelor instituții de a construi un sector privat sustenabil în România.

Ce spune directorul ProCredit Bank?

Directorul general al ProCredit Bank SA, Mariana Dimitrova Petkova, a subliniat importanța acestui eveniment pentru IMM-urile românești: „Acest lucru transmite un semnal pozitiv puternic comunității de afaceri din România, deoarece împrumuturile în monedă locală vor susține planificarea pe termen lung a investițiilor. Acest lucru va permite întreprinderilor mici și mijlocii să își îmbunătățească și să își extindă operațiunile. Semnarea contractului de astăzi reflectă, de asemenea, principiile și obiectivele comune ale ambelor instituții, precum și angajamentul nostru comun de a promova creșterea și ocuparea forței de muncă prin sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii.

Credite pentru IMM-uri 2020. Decizia BEI

Decizia BEI de a direcționa fondurile către energia regenerabilă și investiții ecologice în general, merge mână în mână cu valorile ProCredit Bank.

Fiind unul dintre aspectele principale ale modelului său de afaceri, ProCredit Bank a fost gata să sprijine companiile în investiții ecologice. Acest lucru se întâmpla chiar și înainte de acordul liniei de credit BEI.

Semnarea acestui acord permite continuarea acestei inițiative. De asemenea, el facilitează accesul tuturor întreprinderilor mici și mijlocii la cele mai noi tehnologii.

Citește și Conferința ”În căutarea fericirii la job. Organizația fericită” are loc pe 4 martie

 

 

 

Citiți și despre: