Stiri: Stiri

Creditele de nevoi personale, salvarea românilor

09.07.2013

Cele mai căutate servicii bancare ale clienților din România rămân în continuare credeitele de nevoi personale și împrumuturile pe termen scurt. Un studiu efectuat de Efin.ro arată că românii aleg cel mai des credinte de nevoi personale pentru a-și rezolva problemele financiare.

Mai exact, 37,3 la sută dintre aceștia au solicitat între aprilie și iunie anul acesta la băncile din românia acordarea de credite pentru nevoie personale, notează studiul Efin.ro, citat de Finanțiștii. Un alt tip de credite cerute destul de des sunt cele rapide, mai exact 16,5% din români cerând instituțiilor financiare acordarea unui asemenea împrumut.

Programul Prima Casă se află și el în topul programelor financiare preferate de români, 10 la sută din români manifestând interes pentru acest tip de împrumut. Conform studiului efectuat de sursa citată românii care au o vechime în muncă de peste 40 de ani sunt cel mai puțin interesați de solicitarea unor împrumuturi la instituțiile bancare. În schimb, tinerii cu vârsta cuprinsă între 20 și 30 de ani manifestă un interes mult mai ridicat spre obținerea creditelor de la bănci.

În ceea ce privește interesul pe sexe, studiul Efin arată că bărbații sunt mult mai interesați ca femeile să efectueze procedurile pentru obținerea unui credit. Mai exact, 54,20%  reprezintă procentul pentru bărbați în timp ce 45,8% reprezintă cifra corespunzătoare pentru femeile interesate de credite bancare.

Sursa: Finanțiștii.ro