Stiri: Retail

Creştere de 10% a pieţei de retail online IT&C, în primele 3 luni

10.04.2014

În primele trei luni ale acestui an, piaţa de retail online IT&C a crescut cu aproximativ 10%, însă ritmul de dezvoltare este mai lent decât cel din 2013. Potrivit evoMAG, valoarea acestei pieţe a ajuns la 90 – 100 de milioane de euro, în perioada analizată.

Totuşi, industria de retail online IT&C va înregistra o redresare în perioada Sărbătorilor Pascale.

“Estimăm un avans al vânzărilor de aproximativ 20% în perioada imediat următoare, în comparaţie cu o perioadă obişnuită din an, ca urmare a unei cereri mai mari din partea consumatorilor. În plus, am venit în întâmpinarea clienţilor cu oferte foarte avantajoase, parte a campaniei Black Easter, oferindu-le reduceri de până la 50% la sute de produse”, a declarat Mihai Pătraşcu, CEO evoMAG.ro.

Produsele cele mai bine vândute de la începutul anului au fost smartphone-urile, tabletele, laptop-urile şi televizoarele, iar reprezentanţii companiei estimează că piaţa de telefoane mobile ar putea creşte anul acesta cu 40%, pe fondul erodării preţului.

“Un alt factor care sprijină dezvoltarea acestui segment ţine de lansările tot mai numeroase din partea producătorilor. Vorbim de producătorii mari: Samsung, Apple, Sony, LG care anunţă permanent noi lansări de produse, dar și de dezvoltarea companiilor din categoria B, în special companii româneşti, care au produse de o calitate tot mai bună, înglobează tehnologie nouă în echipamentele pe care le aduc în piaţă și oferă şi preţuri mai mici ”, mai spune Mihai Pătraşcu..

.

În plus, produse enumerate mai sus rămân şi “vedetele” vânzărilor din perioada Sărbătorilor Pascale, în condiţiile în care acestea beneficiază de reduceri importante.

Pentru acest an, evoMAG estimează că va înregistrat o cifră de afaceri de peste 20 de milioane de euro, în creștere cu 30% față de nivelul din 2013.