Stiri: Companii

Creştere de 20% a pachetelor turistice pentru seniori. Ce destinaţii preferă aceştia?

30.07.2015

În această vară, s-a înregistrat o creștere cu 20% a vânzărilor pachetelor turistice pentru seniori, raportat la cifra de vânzări a acestora din vara anului trecut, arată statisticile Paralela 45. Destinațiile preferate ale seniorilor sunt Istanbul, Atena, Roma și Costa Blanca.

„Majoritatea turiștilor care achiziționează astfel de pachete provin din mediul urban, au o educație superioară și venituri peste medie. În doar 10% dintre cazuri, vacanțele sunt achiziționate drept cadou de către copii, majoritatea ofertelor pentru seniori fiind cumpărate chiar de către aceștia, cu 3-4 luni în avans”, declară Alin Burcea, președinte Paralela 45.

În topul vacanțelor achiziționate de seniorii români se află atât destinații în care se pune accent pe cultură și istorie, precum Istanbul, Roma și Atena, cât și destinații de relaxare precum Costa Blanca, Sardinia sau Toscana. Majoritatea cererilor de anul acesta sunt pentru circuitele din toamnă, când temperaturile devin plăcute, iar destinațiile nu mai sunt suprasaturate cu turiști.

Oferta pentru seniori cu destinația Toscana, una dintre cele mai apreciate regiuni ale Italiei, are prețuri începând de la 375 de euro/persoană ce includ transport cu avionul București-Florența și retur, un bagaj de cală, transfer, 7 nopți de cazare la hotel de 3* cu demipensiune, cât și asistență turistică în limba română.

Seniorii care vor să viziteze Turcia pot pleca la Istanbul cu doar 199 euro/persoană, preț ce include transport cu avionul București-Istanbul și retur, 4 nopți cazare cu mic dejun la hotel de 4*, asistență turistică în limba română. De asemenea, circuitul cu destinația Anatolia (Cappadocia) și Riviera Mediteranei are prețuri începând de la 355 de euro/persoană, serviciile incluse fiind transportul cu avionul, 7 nopți de cazare cu demipensiune sau all inclusive la hotel de 4*, transport local cu autocarul, tururi panoramice și însoțitor român de grup.

Pentru a putea avea acces la ofertele pentru seniori, turiștii trebuie să aibă vârsta de peste 55 de ani și să fie însoțiți de o persoană cu vârsta mai mică decât limita menționată. Persoanele sub 55 de ani care doresc să meargă în programe pentru seniori vor achita un supliment de cazare în valoare de cel mult 40 de euro.