Stiri: Constructii

Creştere de 9,4% a afacerilor Sika AG, în trimestrul 4

15.01.2014

Warning: DOMDocument::loadHTML(): htmlParseEntityRef: no name in Entity, line: 10 in /home/jurnalul/public_html/www/wp-content/themes/jurnalul/functions.php on line 2900

Compania Sika AG a raportat pentru al patrulea trimestru din 2013 o creşterea a vânzărilor de 9,4%, până la 5,14 miliarde de franci elveţieni. “Susţinute de întârzierea iernii, vânzările Sika AG au luat avânt în cel de-al patrulea trimestru al anului 2013”, au afirmat reprezentanţii companiei, într-un comunicat de presă.

Raportat la rata de schimb valutar, vânzările au fost cu 6,5% mai mari, ajungând la 5,14 miliarde franci, evoluţia datorându-se, în mare parte, creşterii organice şi integrării rapide a achiziţiilor.

Astfel, 5,9% din creşterea globală a vânzărilor a fost atribuită creşterii organice, la care au contribuit toate regiunile, în timp ce creşterea vânzărilor raportate la achiziţii s-a ridicat la 3,5%.

În acelaşi timp, evoluţia francului elveţian a avut un efect negativ, de circa 2,9%, asupra ratei de schimb.

În regiunea EMEA – Europa, Orientul Mijlociu şi Africa – compania a raportat o creştere de 8,5%.

“Această tendinţă pozitivă a fost determinată, în principal, de creşterea organică înregistrată în Europa de Est, Africa, Orientul Mijlociu şi Marea Britanie, precum şi de noile achiziţii”, a explicat compania.

Şi afacerile din regiunea Americii de Nord au evoluat considerabil în ultima parte a anului, unde s-a înregistrat un avans de 2,3%.

Dintre toate regiunile, America Latină a raportat cea mai mare creştere anul trecut. În comparaţie cu anul precedent, vânzările au crescut cu 15,1%, fiecare ţară şi piaţă din această regiune înregistrând creşteri substanţiale.

Cu o creştere peste medie, şi regiunea Asia Pacific a avut o evoluţie pozitivă a vânzărilor, de 12,5%.