Stiri: Stiri

Creștere economică pentru România în trimestrul doi

04.09.2013

Profitul Intern Brut pentru România s-a situat cu 0,5% mai mare în trimestrul al doilea din 2013 comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Astfel au fost înregistrate creşteri mai mari faţă de primele estimări, care indicau un avans de 0,3%, respectiv 1,7%, după creşteri în industrie, imobiliare, agricultură şi activităţi profesionale şi scădere în construcţii.

„Produsul intern brut în trimestrul II 2013 a fost, în termeni reali, mai mare cu 0,5% comparativ cu trimestrul I 2013 (date ajustate sezonier). Faţă de acelaşi trimestru din anul 2012, Produsul intern brut a înregistrat o creştere cu 1,5% pe seria brută şi cu 1,4% pe seria ajustată sezonier. În semestrul I 2013, Produsul intern brut a crescut, comparativ cu semestrul I 2012, cu 1,8%, atât pe serie brută cât şi pe serie ajustată sezonier”, a anunţat miercuri Institutul Naţional de Statistică, prin intermediul unui comunicat de presă.

În primul trimestru economia a cunoscut o creștere cu 0,7 procente comparativ cu trimestrul anterior, ca serie brută, şi cu 2,2% comparativ cu primele trei luni ale anului precedent, scrie agenția Mediafax.

Banca Națională a României  a revizuit, în august, prognoza de creştere economică din acest an la peste 2%, pe baza evoluţiei exporturilor, a producţiei industriale şi a anului agricol bun. De asemenea, Fondul Monetar Internaţional a îmbunătăţit prognoza de creştere economică a României pentru acest an la 2% şi la 2,25% anul viitor. Anterior, FMI şi autorităţile române estimau o creştere de 1,6% în acest an şi de 2% anul următor.

Sursă: Mediafax