Stiri: Companii

Creştere importantă a afacerilor WIRQUIN România

11.10.2017

Producătorul de echipamente sanitare Wirquin România a devenit unul dintre principalii furnizori de astfel de produse pentru Europa Centrală și de Est. Acest lucru se datorează inovației, designului atractiv și adaptării la cerințele pieței, traducându-se, prin urmare, printr-o creștere a cifrei de afaceri, în ultimii ani.

„90% din produsele WIRQUIN, comercializate pe piața locală, sunt fabricate la București. România este un hub în zona de echipamente sanitare inovatoare și asta deoarece, din cele aproximativ 1.000 de tipuri de produse create în fabrica WIRQUIN România, multe sunt exportate în Bulgaria, Grecia, Croația, Ungaria, Georgia, Iugoslavia sau Republica Moldova. Ceea ce creăm noi aici, practic ajunge în toate aceste țări. Mai mult decât atât, WIRQUIN România comercializează pe piața locală, în proporție de 90%, produse realizate chiar în fabrica din București, care dispune de aproximativ 10.000 de metri pătrați de spații de producție, oferind angajaților un mediu de lucru modern”, afirmă Mihai Popovici, director Dezvoltare WIRQUIN România, în cadrul unui eveniment organizat de companie.

În ultimii 5 – 6 ani, compania a înregistrat o dezvoltare remarcabilă, atât din punct de vedere al profitului realizat, cât și din punct de vedere al locurilor de muncă create. Aşadar, dacă în urmă cu şase ani, WIRQUIN România număra doar 24 de angajați, la ora actuală, numărul acestora se ridică la 110 persoane.

De asemenea, reprezentanții WIRQUIN România au declarat că obiectivul lor, pe termen mediu și scurt, este să devină una dintre cele mai mari fabrici ale grupului, prezent acum în 75 de țări din Europa, Asia și Africa.

Astfel, compania țintește să își păstreze poziția de lider pe segmentele câștigate și să rămână un jucător de bază pe piața locală, dar și în Europa Centrală și de Est.

„Am decis ca anul acesta să creăm primul Centru de Competență în România pentru că fabrica de aici are potențialul de a deveni liderul grupului în ceea ce privește dezvoltarea producției și inovației de rame încastrate. Intenționăm să completăm gama de capace de toalete cu o gamă nouă produsă aici. An de an, afacerile cresc cu 20% în România grație oamenilor care formează compania. La nivel de grup, avem un plan pe 5 ani să lansăm noi produse inovative. Multe dintre ele vor fi fabricate în România și vor ajunge în întreaga lume. Deja se întâmplă acest lucru cu producția actuală WIRQUIN România și suntem mândri”, a declarat Gwenhael Le Coent, președinte WIRQUIN Group (foto)..

.