Stiri: Logistica

Cele mai ieftine bilete de avion: Unde au zburat românii în 2023

Creştere importantă a numărului de pasageri pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu

26.10.2015

În perioada ianuarie – septembrie, Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța a înregistrat un număr de 59.617 pasageri comerciali, în creștere cu 57% față de nivelul raportat în 2014. Reprezentanţii aeroportului au afirmat că în 2015 a fost crescut traficul la trei destinații operate în regim regulat, prin eforturile depuse și datorită bunelor relații cu operatorii aerieni. Este vorba de Istanbul, Milano și Londra.

Astfel, aeroportul din Contanţa a venit în întâmpinarea nevoilor pasagerilor prin oferirea de servicii de înaltă calitate.

„Pentru anul 2016, suntem în discuții avansate cu operatorii aerieni pentru deschiderea de noi rute, fiind deja confirmate și anunțate către public zborurile Constanța—Atena”, conform sursei citate.

În ceea ce privește situația creditelor bugetare, subvențiile pentru activitatea de exploatare au crescut de la 12,7 milioane lei în 2014, la 17,5 milioane lei în perioada analizată. De asemenea, alocațiile bugetare au crescut de la 1,94 milioane lei, anul trecut, la 5 milioane lei în acest an.

Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța este pregătit să deservească anual, în condiții de siguranță și securitate, 1 milion de pasageri, dovadă reprezentând încrederea acordată de către Statele Unite ale Americii, care a transportat, utilizând acest aeroport, anul trecut, circa 150.000 de pasageri militari.