Stiri: Stiri

Creștere în industrie pe primul semestru din 2013

07.08.2013

Cifra de afaceri din industria autohtonă a raportat o creștere de 5,4 procente pentru primul semestru al anului curent, comparativ cu aceeași perioadă din 2012, a anunțat Institutul Național de Statistică.

„Pe marile grupe industriale creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în urmǎtoarele sectoare: industria bunurilor de capital (+16,8%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+5,7%), industria bunurilor intermediare (+4,5%) şi industria bunurilor de uz curent (+1,6%). Industria energetică a scǎzut cu 13,5%”, precizează într-un comunicat de presă reprezentanții Institutului Național de Statistică.

Pentru luna iunie a fost observată o creștere de 3,1 la sută al afacerilor din industrie față de luna precedentă, dar cu 6,7% comparativ cu aceeași lună a anului 2012. Totodată, s-a observat o creștere a comenzilor noi în industrie pentru primul semestru.

Creşterea s-a datorat evoluţiilor pozitive din industria bunurilor de capital (+23,1%), industria bunurilor de uz curent (+4,7%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+2,5%). Scǎderi s-au înregistrat în industria bunurilor intermediare (-8,1%), notează revista Economica..

.

Sursă: Economica.net