Creștere record în anul 2017 pentru P3

31.01.2018

Compania P3 a avut o creștere record în anul 2017. Portofoliul dezvoltatorului de spaţii industriale şi logistice s-a extins la peste 4 milioane de m² de proprietăţi premium pe nouă piețe europene. Rata de ocupare a atins un nivel record, urcând la 97% la sfârșitul anului trecut.

În plus, P3 a continuat dezvoltarea activă și investițiile în întreaga regiune, începând construcția a aproape 600.000 m² de spații noi și finalizând achiziții strategice în mai multe țări, inclusiv un portofoliu important în Spania la începutul anului 2017, pentru mai mult de 240 milioane de euro. La finele anului, echipa de dezvoltare a companiei P3 achiziţionase mai mult de 100 de hectare de teren în Europa, gata pentru a fi dezvoltate.

Compania şi-a mărit semnificativ şi portofoliul de clienţi, dezvoltând proiecte pentru clienți noi, precum Lamborghini-Ducati, British American Tobacco, Antalis şi BSH Electrodomésticos. Compania a finalizat, de asemenea, noi facilități pentru clienții existenți, precum FM Logistics, eMag și Keuhne & Nagel. În prezent, mai mult de 360 de companii numesc acasă un parc logistic P3.

„În conformitate cu obiectivele noastre pe termen lung, am fost foarte activi în 2017, atât în ceea ce privește activitatea de dezvoltare, cât și achizițiile. Intrând în 2018, avem o echipă în plină dezvoltare de specialiști talentați în domeniul imobiliar, pregătiți să fie partenerii clienților pentru nevoile imobiliare ale acestora pe termen lung. Cererea de spații logistice premium continuă să depășească oferta în aproape toate locațiile cheie din Europa și nu văd semne că acest trend se va schimba. În acest ritm, am putea vedea dublarea valorii companiei în următorii 3-5 ani. Ne aşteaptă o perioadă interesantă”, a spus CEO-ul P3, Ian Worboys.

Pentru a susţine ritmul de dezvoltare al companiei, la sfârșitul anului au intrat în vigoare o serie de schimbări de personal cheie. Andrew Stacey, fostul Director General al P3 Franța și Directorul Departamentului de Asset Management al P3, avansează pe poziția de Chief Operating Officer, responsabil cu operațiunile zilnice ale companiei în Europa. Blake Horsley, fostul Director General al P3 România, își asumă un nou rol ca Director de Dezvoltare al Grupului P3, responsabil pentru creșterea economică a companiei. Nu în cele din urmă, Andrzej Wroński, fostul Director General al P3 Polonia preia poziția de Director al Departamentului de Asset Management al Grupului P3, responsabil cu administrarea activelor și proprietăţilor pentru întreg portofoliul P3.

În ţara noastră, P3 a livrat trei noi depozite cu un total de 65.000 m2 în parcul P3 Bucharest. În cursul anului, P3 a semnat contracte de închiriere de peste 115.000 m2, constând atât în contracte noi, cât şi în reînnoiri şi extinderi pentru clienţi existenţi, precum eMag, Tibbet/Yusen Logistics, Macromex şi Interbrands, demonstrând astfel un angajament şi o strategie pe termen lung față de clienţii săi.

În plus, anul trecut, compania a finalizat achiziția a peste 17 ha de teren adițional lângă parcul P3 Bucharest, cu intenția de a dezvolta parcul la 500.000 m2 în următorii doi ani.

“În 2017 am continuat dezvoltarea parcului nostru de la km 13 atât prin construcţia de noi depozite, cât şi prin achiziţia de terenuri. Suntem pregătiţi pentru un 2018 foarte dinamic, în care intenţionăm inaugurarea de noi locaţii atât în Bucureşti, cât şi în vestul ţării, venind în întâmpinarea cerinţelor pieţei. Bineînţeles, P3 Bucharest Park va rămâne centrul gravitaţional al activităţii noastre, fiind concentraţi în continuare pe menţinerea poziţiei acestuia de cel mai mare parc logistic din România şi pe consolidarea relaţiilor pe termen lung cu chiriaşii noştri. România continuă să fie văzută în interiorul P3 ca o piaţă cu un potenţial mare şi sustenabil de dezvoltare pe segmentul logistic şi industrial, potenţial pe care suntem gata să îl fructificăm prin echipa locală foarte dedicată şi prin sprijinul puternic pe care îl avem din partea grupului”, declară Sînziana Pardhan, Director General al P3 România.

 

 

 

Citiți și despre: