Stiri: Sanatate

Creştere spectaculoasă a afacerilor Gral Medical, în primele şase luni ale anului

29.10.2015

Gral Medical a înregistrat în primul semestru al anului o cifră de afaceri de 53 milioane lei, în creştere cu 12 % faţă de perioada similară a anului trecut. Astfel, compania a reuşit să îşi menţină creşterea de două cifre, într-o perioadă în care piaţa serviciilor medicale a avut un trend ascendent mai redus.

Motorul creşterii companiei îl reprezintă Spitalul OncoFort, cu un avans susţinut pe secţiile deja recunoscute la nivel naţional, radioterapia – coordonată de Prof. Dr. Rodica Anghel şi chirurgia oncologică – coordonată de Prof. Dr. Irinel Popescu.

Spitalul OncoFort a raportat venituri în creştere cu peste 30%, un motiv fiind specializarea secţiei de chirurgie pe intervenţii cu grad ridicat de complexitate, mărirea echipei de chirurgi pe specialităţi complementare (chirurgia toracică, chirurgia şanului şi chirurgia reconstructivă) şi o dublare a numărului de pacienţi din provincie ce au apelat la serviciile de radioterapie.

Coordonatorul secţiei de chirurgie din cadrul spitalului OncoFort, Prof. Dr. Irinel Popescu, a reuşit să depăşească performanţă de 100 de intervenţii chirurgicale la Spitalul OncoFort

“Indicaţia chirurgicală este evaluată la noi într-o şedinţă multidisciplinară, de aceea actul chirurgical corect inserat în tratamentul cancerului, oferă pacientului cele mai bune şanse. Cele deja peste 100 de intervenţii dovedesc că în cadrul unui spital privat, bine dotat, se poate face o chirurgie complexă şi de înalta performanţă”, a declarat ilustrul chirurg Prof. Dr. Irinel Popescu.

Creşterea a fost susţinută şi de centrele din provincie, care au încheiat semestrul cu un avans de 35% faţă de anul anterior.

Centrele medicale din afara Capitalei au înregistrat o creştere a numărului de pacienţi cu 30% şi o extindere a parteneriatelor cu alte centre medicale din regiune.

“Pe baza rezultatelor obţinute în semestrul 1 şi a trendului pozitiv din următoarele luni, suntem optimişti că vom atinge în acest an valorile bugetate. Este anul în care creşterea cu 2 cifre procentuale se va înregistra cu predilecţie în dreptul afacerilor care au o creştere sănătoasă, iar acestea vor dicta regulile pieţei”, a spus Chiţan Robert, director promovare-dezvoltare Gral Medical.

Pentru anul 2015, Gral şi-a bugetat o cifră de afaceri de 111 milioane lei şi un buget de investiţii de 5,5 milioane euro.