Stiri: Logistica

Creştere spectaculoasă a înmatriculărilor de autobuze şi microbuze

04.11.2015

În primele nouă luni ale anului, înmatriculările de autobuze şi microbuze au crescut cu 75,5%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp de înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut cu 12,1 %, conform datelor Institutului Naţional de Statistică.

De asemenea, în perioada analizată, înmatriculările noi de vehicule pentru transportul mărfurilor au crescut cu 8,1%, față de aceeaşi perioadă a anului precedent.

INS a mai anunţat că în trimestrul al treilea din acest an, comparativ cu trimestrul similar din anul 2014, înmatriculările de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au înregistrat creşteri la toate categoriile, cea mai semnificativă fiind la categoria autobuze şi microbuze de 2,2 ori.

În aceeaşi perioadă, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor au crescut cu 24,9% la categoria autotractoare, cu 5,7% la categoria remorci şi semiremorci respectiv cu 5,4% la categoria autocamioane.

Față  de trimestrul al doilea, în trimestrul trei, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut cu 14,8%, iar înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor au scăzut cu 1,1%.