Stiri: Logistica

Creştere spectaculoasă a înmatriculărilor de autoturisme

08.08.2017

Înmatriculările noi de autoturisme au crescut cu 66% în trimestrul II 2017, comparativ cu trimestrul II 2016, conform datelor Institutului Naţional de Statistică (INS). Totodată, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au avansat cu 64,1% în perioada analizată. În acelaşi timp, înmatriculările de vehicule pentru transportul mărfurilor au crescut cu 8,7% comparativ cu trimestrul II din anul anterior.

În trimestrul II 2017, comparativ cu trimestrul corespunzător din anul 2016, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au înregistrat creşteri la categoriile autoturisme ṣi mopede ṣi motociclete cu 66%, respectiv 17,4%. La categoria autobuze şi microbuze s‐a înregistrat
scădere cu 10,2%.

În ceea ce priveṣte înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor a fost înregistrată creṣtere cu 25,1% la categoria autocamioane ṣi scăderi la categoriile autotractoare ṣi remorci ṣi semiremorci cu 20,6%, respectiv cu 5,4%.

Faţă de trimestrul I, în perioada aprilie – iunie înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scăzut cu 0,5%, iar înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor au crescut cu 7,1%.