Stiri: Sanatate

Asigurarea pentru concedii medicale 2023.

Creştere spectaculoasă a veniturilor Medicover și Synevo în România

30.10.2017

Medicover, companie listată la Bursa din Stockholm, a prezentat raportul financiar interimar pentru trimestru al treilea din 2017 și înregistrează o creștere a veniturilor de 17,2% în primele nouă luni ale anului față de aceeași perioadă a lui 2016, la 427,5 milioane de euro.

„Evoluția din al treilea trimestru ne confirmă obiectivele, printr-o dezvoltare organică solidă și o creștere importantă a marjei pentru ambele divizii”, a declarat Fredrik Rågmark, CEO al Medicover. „Asistăm în continuare la o dezvoltare stabilă a piețelor din Polonia și România, unde înregistrăm cerere semnificativă pentru serviciile pe care le oferim și nu estimăm schimbări majore ale condițiilor de piață”, a continuat acesta.

Aşadar, în primele nouă luni ale anului, divizia de Servicii Medicale a înregistrat o creștere a veniturilor de 16,1%, până la 209,3 milioane de euro. În plus, divizia de Servicii de Diagnostic a raportat venituri mai mari cu 18,5%, de 225,4 milioane de euro.

Compania a mai anunţat că în perioada ianuarie – septembrie 2017, Medicover (reprezentată de Medicover România și Synevo România) a avut o creștere a veniturilor de 19,3%, până la 55 milioane de euro (față de 46,1 milioane de euro în primele nouă luni ale lui 2016).

„În trimestrul trei Medicover România continuă să își atingă obiectivele pentru îndeplinirea planurilor sale de dezvoltare. Achiziția Iowemed, rețeaua de vârf din județul Constanța este o componentă strategică a planurilor noastre. Vom continua să căutăm oportunități care completează gama actuală de servicii. Sunt foarte mulțumit de contribuția României la rezultatele Medicover, deoarece am atins pragul istoric de 1 milion membri, susținând astfel angajamentul nostru de a investi în serviciile medicale de cea mai înaltă calitate pe care le oferim pacienților noștri”, a declarat Adrian Peake, director general Medicover România.

Laurențiu Luca, director general Synevo România, a afirmat că Synevo a menținut ritmul ambițios de dezvoltare din acest an, în special în ceea ce privește extinderea gamei de servicii de diagnostic de laborator de ultimă generație.

„Astfel, în luna septembrie, am inaugurat primul nostru departament de histopatologie digitală și continuăm să ne dedicăm în totalitate pentru a veni în sprijinul medicilor și pacienților”, a spus acesta.