Stiri: Energie

Rompetrol

Creşterea accizei la carburanţi va aduce o scumpire a tuturor bunurilor și serviciilor

07.09.2017

Uniunea Națională a Patronatului Român (UNPR) dezaprobă majorarea accizei la carburanți, precizând că această măsură va duce la creşterea prețurilor la toate bunurile și serviciile. De asemenea, această măsură poate determina o nouă tendință inflaționistă, după o perioadă de relativă stabilitate a prețurilor în România.

În plus, firmele de transport membre UNPR vor fi nevoite să crească tarifele de transport, aducându-le, prin urmare, prejudicii în relațiile contractuale pe care le au cu beneficiarii lor.

“Prin majorarea prețurilor la carburanți, se vor reduce, în mod cert, cantitățile de carburant vândute, deoarece cei care fac curse externe vor alimenta în țările de tranzit, unde prețurile vor fi mai mici decât în România (ex. Austria). Având în vedere ponderea carburanților în tarifele de transport, firmele românești vor fi serios concurate de firme din alte țări, unde aceste costuri sunt mai reduse, ducând în unele cazuri la reducerea flotelor, sau chiar la închiderea unor firme românești de transport”, a anunţat UNPR.

Uniunea a mai anunţat că este alături de toate firmele noastre, dar și de organizațiile profesionale din domeniul transporturilor, în demersurile lor de a stopa implementarea măsurilor de creștere a accizelor la carburanți, acestea fiind, pe termen mediu și lung, un impediment pentru dezvoltarea firmelor de transport românești.