Producatori

Criomec, 25 de ani de expertiză și investiții

01.08.2019

Recent, compania și-a dezvoltat capacitățile de producție prin investiții de peste 2 milioane de euro. CRIOMEC SA, companie care activează încă din anul 1994 în peisajul românesc al producției și serviciilor industriale, cu aplicabilitate în domeniile petrochimiei, gazelor tehnice, criogeniei, metalurgiei, termo-energeticii, echipamentelor dinamice și turboagregatelor, a aniversat în 2019 împlinirea a 25 de ani de activitate. Acest moment, considerat drept unul de bilanț, semnifică totodată și un nou început de drum, reprezentanții companiei fiind încrezători că pot realiza o creștere organică prin forțe proprii și că vor reuși să se impună ca un brand 100% românesc, demn de luat în considerare printre marii jucători din piața europeană.

Ca antreprenor general, CRIOMEC poate realiza proiecte industriale complexe, oferind soluții integrate care încep cu serviciile de proiectare, procurare, execuție și montaj, punere în funcțiune și mentenanță pentru toate disciplinele tehnice implicate – construcții civile, instalații tehnologice, echipamente dinamice, instalații electrice și de automatizări.

CRIOMEC poate aborda cu profesionalism orice tip de activitate industrială

Strategia pe termen mediu a companiei va fi strâns legată de previziunile economice din industrie și politica investițională bugetată de marile companii din UE, care va impacta și domeniul în care activează.

„Printr-o abordare prudentă, vom încerca să menținem un echilibru între cheltuielile de investiții și operaționale, la nivelul volumului proiectelor angajate. Acest aspect nu va influența siguranța executării unor lucrări de calitate, întrucât prioritatea numărul unu a companiei rămâne menținerea standardelor înalte de calitate pentru lucrările realizate, precum și specializarea angajaților în tehnologii și procese aplicate industrial”, ne-a declarat Dr. Ing. Alexandru Șerban, Director General CRIOMEC SA.

Având în vedere aceste aspecte, compania a extins aplicarea standardelor de calitate ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 1800 și asupra activității de producție desfășurată în locația secundară a companiei.

Continuarea strategiei de dezvoltare și planul investițional al companiei

În ultimii 2 ani, Criomec și-a continuat strategia de dezvoltare a capacităților de producție prin investiții de peste 2 milioane de euro, investiții cu ajutorul cărora s-au realizat amenajări ale halei de producție, a spațiilor de birouri pentru angajați, precum și achiziții de echipamente și utilaje necesare procesului de fabricație confecții și structuri metalice.

Trendul ascendent al activității a demonstrat capacitatea companiei de a gestiona eficient resursele materiale, financiare și umane, permițând realizările remarcabile aferente anului 2018, cifra de afaceri atingând valoarea de 24 de milioane de Euro

Astfel, proiectele de investiții externe, derulate cu preponderență în Europa, cu parteneri din grupul ArcelorMittal România, Bosnia, Polonia, Cehia și Hydrochem Linde Engineering, au adus companiei venituri mai mari cu 80% față de anul 2017. În continuare, perspectivele anului 2019 aduc o nouă provocare, prin abordarea diferită a oportunităților de business, mizând pe proiecte de complexitate mai mare în domeniul producției de confecții metalice, estimând o evoluție în creștere a acestora, la un nivel de 10% din cifra de afaceri, față de 2% în 2018.

Proiecte de anvergură ale CRIOMEC SA

Activitatea de producție confecții metalice a companiei s-a dezvoltat ca o necesitate de integrare a produselor în cadrul proiectelor de montaj instalații și s-a dovedit un motor de dezvoltare individual, prin oportunitățile create de piața din industria metalurgică și petrol și gaze. Prin urmare, s-au derulat proiecte noi cu parteneri externi cum ar fi Flsmidth Danemarca – pentru execuția construcțiilor metalice tip filtre, utilizate în epurarea gazelor din industria metalurgică și a cimentului; Primetals Technologies Austria – pentru execuția unor conducte de recirculare gaze, având diametrul de 4 m și o masă de aprox. 230.000 kg, cu destinația finală Japonia.

„Ne bucurăm în continuare de colaborarea tradițională cu ArcelorMittal Galați, în cadrul proiectelor de reparații instalații conexe furnalului – tip caupere și filtre, precum și Linde AG Germania – pentru realizarea coldbox-urilor, utilizate în cadrul fabricii de oxigen din Lituania”, a continuat Directorul General.

Recent, Criomec SA a primit un premiu special pentru „Dinamica deosebită a dezvoltării” în cadrul evenimentului organizat de Patronatul IMM-urilor Galați, care a realizat un top al firmelor private gălățene. În cadrul galei acestui eveniment s-au acordat Premii Speciale pentru rezultate și contribuţii deosebite realizate pe parcursul anului 2017.

Un personal multidisciplinar de profesioniști

Cu un personal multidisciplinar de peste 300 de specialiști calificați în mecanică, frigotehnie, metalurgie, sudură, construcții civile, rețele electrice, automatizări și echipamente dinamice, compania poate aborda și realiza proiecte din proiectare și construcție a instalațiilor industriale; construcții civile; execuție și montaj instalații tehnologice: petrochimice, metalurgice, energetice și criogenice; montaj instalații electrice și automatizări; montaj și mentenanță echipamente dinamice, precum compresoare, turbocompresoare, pompe, ventilatoare, dar și confecții metalice și ansamble sudate.

Rezultatul economic și dezvoltarea activității companiei Criomec se bazează pe cea mai valoroasă resursă și anume resursa umană

Din perspectiva companiei, resursa umană reprezintă un angajament permanent și o responsabilitate a managementului companiei, pentru asigurarea unui mediu atractiv tuturor categoriilor de angajați, plecând de la stimularea evoluției profesionale în carieră (cursuri de calificare pentru sudori, electricieni, dezvoltarea abilităților de comunicare și leadership), materială (bonusuri și salarii atractive la nivelul țărilor beneficiarilor de proiecte pentru angajații operativi) și de protecție a sănătății (servicii medicale private și asigurări de sănătate cu acoperire internațională).

Proiecte de responsabilitate socială

„Pentru că facem parte dintr-o comunitate locală mică, ce are nevoie constantă de susținere pentru a evolua și a crește o generație de care să fim mândri, managementul companiei a considerat că implicarea în viața culturală și educațională a tinerilor nu este doar o datorie morală, ci recunoștința față de mediul și oamenii care ne sunt permanent alături”, explică Dr. Ing. Șerban.

Astfel, proiectele în care au fost implicați ca sponsori au avut în prim plan stimularea tinerilor merituoși – prin acordarea de burse private,  acordarea de ajutoare materiale pentru cazuri sociale și medicale, contribuții și premii acordate în cadrul competițiilor sportive și spectacolelor culturale desfășurate pe scena gălățeană.

Compania CRIOMEC SA s-a implicat în proiecte de responsabilitate socială pentru stimularea tinerilor merituoși, acordarea de ajutoare materiale sau premii în cadrul competițiilor sportive

În cadrul evenimentului „Ziua Întreprinzătorilor din România” şi sărbătorirea a 25 de ani de la înfiinţarea Patronatului IMM-urilor în data de 19 mai 2018, conducerea PIMM Galaţi a oferit firmei CRIOMEC SA un premiu în semn de apreciere a rezultatelor avute și pentru implicarea în viața socială a comunității locale.

Planuri pentru viitor

O resursă deloc neglijabilă în evoluția companiei a fost implicarea în activitatea de cercetare și dezvoltare a tehnologiilor inovative aplicate industrial, prin parteneriate încheiate cu universități de profil, entități private și organisme internaționale din domeniul Criogeniei și Refrigerării.

Astfel, în targetul companiei în perioada următoare se vor afla realizarea unor prototipuri de echipamente și instalații criogenice cu parteneri externi dar și participarea în calitate de co-organizator al Conferinței internaționale de Criogenie și Tehnologii de Refrigerare, pentru a beneficia de exclusivitatea accesului la informație, oferită de noile descoperiri în materie.