Compania a participat la organizarea primei Conferințe Internaționale de Criogenie și Tehnologii de Refrigerare. În ultimii doi ani, Criomec a înregistrat un trend ascendent, creșterea fiind peste estimările inițiale ale conducerii companiei. Astfel, în 2015, Criomec a înregistrat o creștere de aproximativ 16% față de anul precedent, evoluție ce se datorează, în principal, deciziei de extindere a prezenței companiei în spațiul Uniunii Europene, prin intermediul celor două subsidiare din Franța și Germania.
„Ca o continuitate în afaceri, anul 2016 s-a încheiat la nivelul financiar al anului 2015, cu un impact pozitiv asupra exportului realizat, ca urmare a dublării încasărilor valutare din contractele externe derulate. Astfel, în 2016, ponderea încasărilor valutare reprezintă 65% din cifra de afaceri, față de 30% în 2015”, ne-a declarat prof. dr. ing. Alexandru Șerban, directorul general al Criomec SA.
Proiectele derulate de companie
În prezent, Criomec este angajată în derularea unor proiecte de investiții și modernizare ale echipamentelor și instalațiilor pe platformele metalurgice ale grupului ArcelorMittal din Galați, România, și Ostrava, Cehia.
De asemenea, pe această nișă specializată de lucrări, perspectivele pe termen scurt permit companiei să abordeze proiecte mai complexe, acestea fiind localizate în Germania, Bosnia și Herțegovina și Suedia.
La începutul anului, Criomec a încheiat un parteneriat cu SCAME Romania pentru implementarea proiectelor Ministerului Mediului prin „Programul infrastructura de alimentare verde”
„În același timp, la începutul anului 2017 am dezvoltat o relație partenerială de viitor cu firma SCAME Romania – furnizor direct al stațiilor electrice SCAME Rarre SpA Italia – în vederea implementării proiectelor lansate de Ministerul Mediului prin Programul infrastructura de alimentare verde, precum și instalarea în țară a stațiilor electrice de încărcare a autovehiculelor – ECO Mobility”, a adăugat prof. dr. ing. Alexandru Șerban.
În ceea ce privește bugetul de investiții, Criomec consideră, în continuare, că o prioritate este alocarea resurselor necesare menținerii standardului de calitate, sănătate și securitate ocupațională și de mediu, precum și implementarea unor noi standarde de calitate și management cu aplicabilitate la nivel european.
„Putem afirma cu mândrie că suntem prima companie românească ce a obținut, în 2016, Certificatul MASE /UIC Franța – pentru îndeplinirea cerințelor de lucru privind sistemul de management, securitatea muncii și protecției mediului – și Certificatul SCC:2011, acordat de TUV Austria GmbH, pentru aplicarea unui sistem de management integrat în domeniul de activitate al companiei”, a afirmat directorul general al Criomec.
În plus, conducerea companiei a considerat oportun ca o parte din rezultatele obținute de echipa Criomec să fie investită în viitorul comunității locale. Astfel, cu toate că zona Galațiului este, în continuare, dezavantajată prin lipsa proiectelor de investiții la nivel guvernamental, Criomec – prin implicare directă și în calitate de membru în organizația Patronatelor IMM Galați – a contribuit la realizarea unor evenimente culturale, acordarea de burse private studenților merituoși, dezvoltarea unor proiecte educaționale și de internship pentru studenții Facultăților de profil tehnic din Galați, Brașov și București.
Prima Conferință Internațională de Criogenie
„Ca o încununare a eforturilor unei întregi echipe, am putut să menținem un standard ridicat al calității serviciilor furnizate, reputația câștigată prin seriozitate și recunoașterea în piața locală, cu motivație și perspective ambițioase de confirmare la nivel european”, ne-a mai declarat directorul general al Criomec.
„Diferența competitivă față de alte companii din domeniu o pot sintetiza simplu – Factorul Uman, calitatea personalului”, susține prof. dr. ing. Alexandru Șerban, directorul general al Criomec.
Altfel spus, principalul avantaj competitiv care diferențiază Criomec de alte companii cu același domeniu de activitate este resursa umană. Drept urmare, în octombrie 2016, compania a obținut Premiul Special din partea Patronatelor IMM pentru Performanță și Calitatea serviciilor oferite, conform standardelor europene.
„În ianuarie 2017 am primit, la sediul Criomec, vizita oficială a Ambasadorului SUA, Excelența Sa domnul Hans Klemm, marcând prin acest eveniment încrederea în potențialul de afaceri din zona de sud-est a României”, a completat prof. dr. ing. Alexandru Șerban, directorul general al companiei.
De asemenea, un atu important în evoluția Criomec este permanenta dedicare către cercetare și aplicații tehnologice industriale, dezvoltate în domeniul criogeniei. În acest sens, compania s-a implicat activ, alături de Asociația Frigotehniștilor și Criogeniștilor din România și Instituții de învățământ universitare naționale, în organizarea primei Conferințe Internaționale de Criogenie și Tehnologii de Refrigerare, sub egida Institutului Internațional de Refrigerare de la Paris, care a avut loc în București în perioada 22 – 25 iunie 2016.
În cadrul conferinței au fost prezentate 33 de lucrări științifice cu idei inovative în domeniul criogeniei și refrigerării, cu aplicații practice industriale și medicale. La acest eveniment au fost prezenți reprezentanți, cadre universitare, cercetători și investitori în domeniu din 16 țări: China, Cehia, Franța, Germania, Italia, România, Rusia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Olanda, Turcia, Marea Britanie, Ucraina și SUA.
Investiții planificate pentru viitor
Planurile de viitor ale Criomec sunt structurate în strategia de dezvoltare pe termen mediu și lung, strategie ce se axează pe extinderea domeniului de producție industrială, specializare pe realizarea confecțiilor metalice, prefabricarea conductelor de gabarit ridicat, recondiționarea echipamentelor metalurgice și criogenice, iar conex acestor activități, servicii performante de acoperiri metalice anticorozive prin vopsire și sablare.
Proiectele de investiții planificate pentru viitor vizează extinderea spațiilor de producție prin achiziția și reamenajarea unor hale industriale
Așadar, proiectele de investiții planificate pentru viitor au în vedere extinderea spațiilor de producție existente prin achiziția și reamenajarea unor hale industriale în zona de est a orașului Galați și utilarea acestora cu echipamente moderne noi, în vederea realizării acestor obiective.
„Planurile ambițioase pe care le-am anticipat vor fi realizate cu eforturi susținute de creștere solidă și prudentă, investind din resursele proprii, precum și din capital atras prin împrumuturi financiar bancare”, a susținut în încheiere prof. dr. ing. Alexandru Șerban, directorul general al Criomec.