Criza vaccinului hexavalent, rezolvată. 125.000 doze ajung în cabinetele medicilor

18.05.2016

Ministerul Sănătăţii a semnat, ieri, noul contract subsecvent de furnizare a vaccinului hexavalent. Astfel, începând cu data de 1 iunie 2016, vor fi livrate către Direcţiile de Sănătate Publică un număr de 125.000 doze de vaccinuri hexavalent pentru continuarea activităţii de vaccinare a copiilor eligibili la grupele de vârstă 2-4-11 luni, precum şi pentru recuperarea vaccinării copiilor care nu au fost vaccinaţi în această perioadă.

„Ministerul Sănătăţii face apel către medicii de familie să demareze programarea la vaccinare a copiilor eligibili şi a celor care nu au fost vaccinaţi până în prezent”, a anunţat Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat de presă.

În primul an de viaţă sunt prevăzute şase vaccinări recomandate (antipoliomielită, antidifterică, antitetanos, antihepatită, antituse convulsivă şi anti Haemophilus Influenzae de tip B), toate legate de boli greu de tratat şi care ar putea în schimb să pună în pericol viaţa şi sănătatea copilului tău. Pentru aceste afecţiuni există unui „vaccin hexavalent”, care le conţine pe toate şase, astfel pot fi făcute toate împreună.

 

 

Citiți și despre: