Slide

Stiri: Social

Crosul Schimbarii 2022

Crosul Schimbării 2022 are loc pe 5 iunie: Aleargă pentru un viitor sustenabil!

23.05.2022

Crosul Schimbării 2022. Alergătorii de toate vârstele sunt invitaţi să participe la primul eveniment sportiv dedicat luptei împotriva schimbărilor climatice, programat pe data de 5 iunie 2022 – Ziua Mondială a Mediului Înconjurător – în Parcul Plumbuita şi Peninsula Tei Toboc.

Crosul Schimbării este organizat de Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti (UTCB), partener EU-CONEXUS, împreună cu Climatosfera, Godmother şi HOSPICE Casa Speranţei.

Crosul Schimbării 2022. Participanţii

La eveniment sunt aşteptate să participe peste 2.500 de persoane, dintre care peste 500 de alergători de toate vârstele.

„Efectele consumului nesustenabil şi ale poluării sunt din ce în ce mai evidente şi subliniate de multe cercetări. În 2020, de exemplu, nivelul apelor subterane din Europa a scăzut alarmant de mult, iar anumite zone din România şi Polonia s-au luptat cu cea mai grea secetă din ultimul secol”, conform organizatorilor.

Schimbările climatice

În acest context, evenimentul sportiv de pe 5 iunie îşi asumă o temă de maximă importanţă şi actualitate: cea a schimbărilor climatice. În acelaşi timp îşi propune ca, prin intermediul unor activităţi pentru întreaga familie, să crească notorietatea acestui subiect şi să arate cum fiecare gest mic dar constant poate contribui la schimbări importante.

„Schimbarea începe cu fiecare dintre noi şi fiecare îşi poate aduce contribuţia prin acţiuni simple, construind astfel cu paşi siguri un viitor sustenabil. Simpla participare la „Crosul Schimbării” şi trecerea liniei de finish reprezintă promisiunea de a acţiona în mod responsabil pentru un viitor mai bun.” a declarat Prof. univ. dr. ing. Radu Văcăreanu, rector Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti (UTCB)

„Crosul Schimbării” va avea loc în data de 5 iunie 2022 între orele 9:00-15:00 în Parcul Plumbuita din Capitală şi include două trasee:

  • Crosul Mare (5,6 km) care se adresează persoanelor de peste 18 ani
  • Crosul Mic (1,2 km) adresat copiilor cu vârste de până la 18 ani.

La eveniment sunt aşteptaţi toţi cei care înţeleg că schimbările climatice ne afectează viaţa de zi cu zi şi care îşi doresc să contribuie la a construi un viitor mai bun.

Înscrierile se pot face pe www.crosulschimbarii.ro.

 

Citește și Consiliul Concurenţei, anunţ privind compania EnergoBit S.A.