Stiri: Social

Crucea Roşie România aniversează 139 de ani

03.07.2015

Societatea Națională de Cruce Roșie din România sărbătorește, pe 4 iulie, 139 de ani de istorie și activitate umanitară. La invitația Președintelui Crucii Roșii Române, Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta a României, angajați, voluntari și parteneri ai Crucii Roșii Române vor marca acest eveniment, la Palatul Elisabeta, sâmbătă, 4 iulie.

Ca în fiecare an, voluntarii filialelor din toată țara vor sărbători cei 139 de ani de activitate umanitară prin muncă: vor asigura sprijin persoanelor vulnerabile. Totodată, voluntarii Crucii Roșii vor participa la diferite activități destinate marcării acestui eveniment: demonstrații stradale de prim ajutor, expoziții de fotografie, jocuri și concursuri pentru copii, spectacole în aer liber, lansări de lampioane etc.

An de an, Crucea Roșie Română a venit în sprijinul comunităților vulnerabile adaptându-și răspunsul la nevoile acestora, a trăit alături de populația țării greutățile războiului, confuzia tranziției dintre diferite regimuri și a contribuit la efortul de refacere a comunităților din zonele afectate de dezastre naturale.

Numai anul trecut, Crucea Roșie Română a sprijinit 272 968 de familii și persoane singure cu alimente de bază, produse de igienă, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte și rechizite. Deși anul trecut, România nu a fost afectată de dezastre semnificative, totuși Crucea Roșie Română a avut 139 de intervenții în situații de urgență precum incendii, caniculă, înzăpezire sau alunecări de teren, 30 635 de persoane beneficiind de sprijin material. Mai mult de 30 000 de persoane localizate în zone de risc, au beneficiat de programe de pregătire pentru a ști cum să acționeze în caz de dezastre.

Peste 20 000 de persoane au fost pregătite în acordarea primului ajutor de bază. Donarea de sânge voluntară și neremunerată s-a situat, de asemenea în atenția noastră, astfel 3 807 persoane au donat sânge.

La nivel național s-au derulat 179 de programe și proiecte sociale și 205 de proiecte și campanii de educație pentru sănătate. Prin serviciul „Căutări persoane” Crucea Roşie a soluţionat 226 de cazuri pentru restabilirea legăturilor cu familia.