Logistica

CSi – 10 ani de activitate complexă în România

01.11.2015

Compania a investit, în acest an, într-o nouă unitate de producție. CSi a început activitatea în România acum 10 ani, ca filială a companiei CSi Industries, din Olanda. Odată cu trecerea timpului activitatea locală s-a dezvoltat în mod continuu și dacă primii ani de activitate au fost dedicați transferului de know-how, ultimii cinci au marcat o creştere a volumului de activităţi de proiectare în țara noastră, dar și diversificarea echipamentelor manufacturate, inclusiv pentru clienţi terţi.

În prezent, unitatea de producție din România este cea mai importantă la nivelul grupului, țara noastră fiind cea în care se produce întregul portofoliu de sisteme de manipulare și logistică. Anul curent a marcat și inaugurarea, de către echipa din România, a unității de producție din China. “Gama noastră de echipamente destinate manipulării inteligente a produselor, pachetelor și paleţilor, acoperă întreaga zonă <end-of-line> poziţionându-ne ca un furnizor complet de soluţii, aspect unic pe piaţă. Soluţiile noastre de manipulare şi paletizare sunt alese de client, în funcţie de necesităţile fiecăruia. Astfel, unii optează pentru simple celule de paletizare, i-PAL, iar alţii pentru utilaje de paletizare sofisticate şi rapide cu încărcare multiplă, TAROS sau C5000. Succesul acestor echipamente se bazează pe folosirea tehnologiilor de ultimă oră, rezultând o construcţie solidă, fiabilă, uşor de manevrat şi întreţinut”, ne-a declarat Sorin Nuțiu, directorul general CSi România SRL. Oficialul a adăugat faptul că garanţia şi service-ul asigurate pe toată durata de viaţă constitue alte argumente solide și motivante pentru clienţii companiei.

An aniversar

Anul curent a adus investiții majore ale companiei. Astfel, CSi România a renovat în totalitate halele de producţie în 2015. Mai mult decât atât, unitatea din țara noastră a sărbătorit primul deceniu împreună cu toată echipa.

În plus, a fost lansată o nouă unitate de producţie, CSi PAC, Palletizing Application Center, într-o hală separată. Centrul de producţie pentru sistemele de paletizare, inclusiv cele robotizate, a fost astfel conceput să aibă şi rolul de centru de specializare şi training pentru viitoarele unităţi similare care vor fi deschise în alte locaţii.

Cea dintâi unitate asemănătoare este deja funcţională în China, următoarea fiind în curs a fi inaugurată în Mexic. De menționat este faptul că toate operaţiunile necesare pentru a porni o filială de acest fel sunt realizate de specialiști de management şi proiect din România. “CSi este un furnizor global de soluţii automatizate de paletizare având ca şi clienţi principali mari producători din industria bunurilor de larg consum, FMCG, echipamentele noastre fiind livrate pe toate continentele. Cu excepţia anilor în care economia pe plan mondial a încetinit, sectorul nostru a avut o creştere continuă şi susţinută. Premisele sunt foarte optimiste şi pentru următorii ani, odată cu creşterea tendinţelor de automatizare în industriile în care activează clienţii noştri”, explică directorul general CSi România.

 

Premisele sunt foarte optimiste şi pentru următorii ani, odată cu creşterea tendinţelor de automatizare – Sorin Nuțiu, directorul general CSi România

 

Acestea nu sunt singurele investiții pe care le-a realizat compania. Recent a fost pusă în funcţiune o nouă instalaţie de vopsire în câmp electrostatic. Se investește așadar permanent în noi utilaje, pentru a creşte capacitatea de producție, dar și pentru eficientizarea operaţiilor şi îmbunătăţirea tehnologiilor de fabricaţie. “Un punct important este investiţia continuă în angajaţii noștri, programele de training specializare sau cursurile de certificare fiind printre priorităţile noastre. Ne gândim şi la paşii următori şi avem parteneriate cu şcoli vocaţionale şi universităţi din zonă”, a adăugat oficialul companiei.

Intensificarea activităților

An de an compania dezvoltă activităţile de proiectare şi dezvoltare în centrul din Cluj-Napoca. Cu ajutorul unei colaborări bune cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, mai multe echipe de profesori și studenți sunt implicate în cercetare și dezvoltarea de noi produse.

IMG_0605Cel mai recent echipament, care a fost prezentat în premieră la Cluj-Napoca la începutul lunii octombrie, odată cu deschiderea noii unităţi de producţie, este noul i-Pal ce realizează paletizare și împachetarea cu folie a paleților. “Soluţia poate gestiona 35 de cutii pe minut și 40 de paleți pe oră. Putem spune ca peste 75% din acest produs a fost conceput de inginerii din Cluj, iar producția şi punerea în funcţiune au fost realizate în totalitate aici”, explică Sorin Nuțiu.

Soluții

Cu un grad înalt de complexitate, soluțiile oferite sunt întotdeauna la nivelul așteptărilor clienților.

Mai mult decât atât, CSi România oferă și soluții realizate special pentru anumite nișe sau pentru anumiți clienți. “Soluţiile personalizate instalate la unul din clienţii noștri din Argentina au eliminat nevoia de operare manuală de pe două linii de producţie, pe când pentru un client din Marea Britanie am finalizat o instalaţie integrată extrem de complexă, proiect ale căror fabricaţie şi instalare au durat circa doi ani. Un proiect care e în derulare are condiţii inedite, am putea zice, fiindcă, echipamentele vor funcţiona într-un mediu mai puţin prietenos, respectiv în interiorul unor camere frigorifice unde temperaturile sunt permanent sub zero grade Celsius”, ne-a declarat Sorin Nuțiu, directorul general CSi România.

Extinderi și dezvoltări 

Cu o cifră de afaceri de peste 88 de milioane de lei, înregistrată anul trecut, reprezentanții companiei estimează pentru anul curent o creștere de 5%. 

În ceea ce privește planurile de viitor, CSi România este şi va continua să fie principalul centru de producţie al grupului. Se dorește astfel continuarea extinderii capacităţilor de manufacturare şi recrutarea a peste 50 de noi angajaţi, atât a personalului direct productiv, cât şi ingineri şi specialişti. Hub-ul  CSi PAC îsi va continua dezvoltarea şi va fi direct şi activ implicat în dezvoltarea celorlalte centre ce vor fi deschise pe alte continente. Zona de proiectare, dezvoltare şi cercetare joacă un rol important în planurile noastre pe termen lung. Ne dorim să devenim un centru tot mai puternic şi în această zonă. Ne bazăm pe toată echipa noastră din România, formată din peste 270 de angajaţi, care creşte şi se dezvoltă dinamic, astfel împreună cu colegii de la firma mamă din Olanda şi cu cei de pe celelalte continente să devenim numărul 1 în această industrie în următorii cinci ani”, ne-a declarat Sorin Nuțiu, directorul general CSi România.