Producatori

CSi Romania

CSi Romania, soluții complete de paletizare

01.09.2021

Compania proiectează și produce linii și sisteme automatizate de paletizare, în special pentru marii producători de bunuri de larg consum din industriile alimentară, cosmetică, detergenți sau prelucrarea tutunului. De la sfârșitul anului 2018, Grupul  CSi și CSi Romania are un nou acționat majoritar, respectiv grupul olandez ITSME. Din punct de vedere organizatoric, grupul a trecut printr-o reorganizare, pentru CSi Romania aceasta însemnând în principal asumarea unor activități suplimentare și de complexitate mai ridicată, compania devenind unicul centru de producție al grupului. Totodată, în această perioadă a fost acordată o atenție suplimentară consolidării proceselor după perioada de creștere susținută anterioară și au fost reintegrate activități externalizate.

CSi Romania deține două unități de producție în România, cea din Cluj-Napoca, unde este și sediul central, cu departamentele de suport și inginerie, și una în Reghin, unde, în principal, se fac prelucrări mecanice. În ultimii doi ani s-au continuat investițiile în utilaje și aparatură aferente procesului de producție, cu scopul de a asigura calitatea și capacitatea necesară satisfacerii cererii venite de la toți clienții.

CSi Romania deține două unități de producție în România, una în Cluj-Napoca, unde este și sediul central, cu departamentele de suport și inginerie, și una în Reghin, unde, în principal, se fac prelucrări mecanice

Soluțiile oferite de CSi Romania

festo

 

CSi Romania proiectează și produce linii și sisteme automatizate de paletizare, în special pentru marii producători de bunuri de larg consum din industriile alimentară, cosmetică, detergenți, prelucrarea tutunului etc.

„Soluțiile noastre de paletizare pot utiliza roboți, de exemplu în celula de paletizare i-PAL, sau se bazează pe paletizoare de mare viteză, precum TAROS și C5000. Pe lângă aceste echipamente și sisteme proprii grupului, prin firma fiică, AlphaLas, producem pentru clienți terți echipamente de paletizare pentru alte industrii, mașini de înfoliat, distribuitoare automate și, în curând, AGV-uri”, ne-a declarat Dl. Sorin Nuțiu, Director General CSi Romania.

CSi este recunoscută pe plan mondial pentru capabilitatea de a oferi soluții complete de paletizare, pornind de la concept, manufacturare, instalare și punere în funcțiune în locațiile clienților. Sistemele oferite de companie evoluează continuu, mărind constant gradul de automatizare al activităților, precum și viteza și capacitatea de paletizare. În plus, soluțiile CSi sunt customizate pentru nevoile diferite ale clienților și prin disponibilitatea crescută asigură o continuitate a proceselor.

CSi este recunoscută pe plan mondial pentru capabilitatea de a oferi soluții complete de paletizare, pornind de la concept, manufacturare, instalare și punere în funcțiune în locațiile clienților

În ultima perioadă se observă un interes crescut și pentru integrarea sistemelor de transport autonome (fără șofer) la finalul liniilor, CSi fiind implicată în mai multe proiecte de acest gen.

„O altă caracteristică a CSi este fiabilitatea crescută, din moment ce compania deține clienți care utilizează și de peste 20 de ani liniile noastre. Probabil și din acest motiv clienții revin către noi în momentul în care au nevoie de capacități noi sau anumite linii de producție sunt depășite tehnologic”, continuă Directorul General.

Cele mai recente investiții

Pentru CSi, investițiile și reutilarea nu s-au oprit nici în perioada de pandemie, compania continuând upgradarea echipamentelor și dotarea cu echipamente noi. De menționat sunt  presele noi, echipamentele de sudură cu eficacitate ridicată, semiautomate, mașina de sudură în puncte dedicată, mașina de îndoit țevi sau un nou CNC intrat pe fluxul de producție.ES ELEKTRO

Totodată, alte proiecte s-au îndreptat spre îmbunătățirea condițiilor de muncă și a ergonomiei locurilor de muncă cu ajutorul unor dispozitive și accesorii specializate. Planurile CSi Romania continuă și în zona de vopsitorie, care va fi upgradată în următorii ani.

Pentru CSi, investițiile și reutilarea nu s-au oprit nici în perioada de pandemie, compania continuând upgradarea echipamentelor și dotarea cu echipamente noi

Sistemul integrat de management al calității, protecției mediului, sănătate și securitate ocupațională respectă cerințele standardelor ISO9001/2015, ISO 14001, respectiv ISO 45001, conform certificărilor deținute. Suplimentar, CSi Romania este auditată SMETA (comerț etic) și a început procedurile de certificare conform standardului ISO 27001 (securitatea informației).

Echipa CSi Romania

CSi Romania are în prezent circa 280 de angajați în ambele locații, însă compania deține poziții deschise în mai multe departamente, oferind posturi de lăcătuși-mecanici, electricieni, operatori CNC sau specialiști logistică. Noilor colegi, CSi le pune la dispoziție un mediu de lucru deschis și prietenos, bazat pe profesionalism și respect reciproc, diverse beneficii, precum tichete de masă, decontare cheltuieli transport, asigurări private de sănătate, contribuții la pilonul III de pensii, cât și posibilități de dezvoltare profesională prin cursuri/pregătiri interne sau în colaborare cu companii specializate.

Chiar dacă pandemia a limitat programul de traininguri și pregătiri profesionale, societatea încearcă să folosească soluții online sau clasice, cu respectarea tuturor normelor în vigoare pentru a desfășura astfel de acțiuni.

Compania deține poziții deschise în mai multe departamente, oferind posturi de lăcătuși-mecanici, electricieni, operatori CNC sau specialiști logistică

„Am putea spune că domeniul nostru de activitate, incluzând sistemele de automatizare, e atractiv în general pentru tineri, dar, dacă intrăm în detalii și separăm toate activitățile din fluxul de producție, situația e puțin diferită. Partea cu atractivitate ridicată e în principal în zona de specializare înaltă, automatică, robotică, configurare echipamente, operare echipamente de prelucrări automatizate, proiectare, inginerie, pe când zona de producție clasică, gen sudură, prelucrări mecanice, montaj, pare mai puțin interesantă pentru cei tineri, cu câteva excepții”, mai menționează Dl. Sorin Nuțiu.

Implicarea în societate

CSi Romania continuă programele de școală duală, atât în Cluj, cât și în Reghin, pentru toate pozițiile din zona de producție, în același timp stimulând și încurajând elevii să li se alăture în programe de practică. Totodată, similar, CSi colaborează cu Universitatea Tehnică din Cluj și primește periodic studenți care li se alătură pentru diverse proiecte sau programe de practică.

Pe lângă susținerea învățământului, CSi Romania își dorește să susțină diverse proiecte de responsabilitate socială pe mai multe planuri. În acest sens, CSi a participat la mai multe proiecte în pandemie pentru dotarea spitalelor cu echipamente medicale, susține regulat câteva organizații care se ocupă de copii cu diverse nevoi, iar pe plan cultural își oferă susținerea pentru evenimente precum TIFF sau Electric Castle.

Compania CSi Romania își dorește să susțină diverse proiecte de responsabilitate socială pe mai multe planuri

Reluarea procesului de stabilizare post pandemie

Dacă primele două luni ale anului 2021 nu ofereau o perspectivă prea optimistă pentru viitorul apropiat, ulterior, revenirea cererii și consolidarea acesteia s-a confirmat. CSi Romania își va relua procesul de stabilizare și creștere moderată a capacităților, cu accent pe eficientizarea  proceselor. Astfel, compania își dorește să continue să satisfacă cererile clienților, atât de volum, cât și de disponibilitate, și depune eforturi pentru a acomoda aceste nevoi.

„Bineînțeles, pandemia ne-a afectat și pe noi, chiar dacă într-o măsură mai mică decât alte industrii, dar, principala concluzie pe care o putem trage este că este nevoie de analize detaliate și realiste înainte de a lua anumite decizii, chiar și în situații de criză, precum cea prin care am trecut și trecem. Totodată, stabilitatea, calmul și comunicarea corectă și regulată în cadrul organizației este necesară și utilă pentru a trece peste toate provocările pe care pandemia ni le scoate în față. Chiar dacă 2020 a fost un an diferit din cauza pandemiei, cifra noastră de afaceri, cât și performanța noastră financiară a fost relativ constantă în ultimii 3 ani. 2021, deși a avut un start dificil, se va menține pe același trend, iar dacă efectele pandemiei se stabilizează la un nivel rezonabil, anii următori vor avea o evoluție pozitivă”, a declarat, în încheiere, Dl. Sorin Nuțiu, Director General CSi Romania.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/csi-romania-solutii-integrate-de-transport-manipulare-si-paletizare-customizate/