Stiri: Constructii

CTP, achiziție de 7 milioane de euro

10.11.2017

CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, a completat portofoliul de parcuri logistice prin achiziția Phoenix Logistics Center, în urma unei tranzacții de aproximativ 7 milioane de euro încheiată în T2 2017 cu compania olandeză LSREF3 Alpha Dutch Holdings B.V.. Astfel, CTP a înregistrat în 2017 cel mai rapid ritm de dezvoltare de la intrarea pe piața autohtonă, extinzându-se atât la nivel național, cât și în apropierea Bucureștiului, unde deține trei parcuri: CTPark Bucharest, CTPark Bucharest West și CTPark Bucharest North (fostul Chitila Logistic Park).

Phoenix Logistics Center (PLC) a fost integrat în CTPark Bucharest și se află în localitatea Chiajna, la intersecția autostrăzii A1 cu Șoseaua de Centură, la o distanță de doar 10 kilometri de centrul Bucureștiului. Parcul are o suprafață totală de 43.000 m² și o suprafață închiriabilă de 21.000 m². Spațiile sunt ideale pentru a fi utilizate atât pentru activități de depozitare, logistice și de distribuție, cât și producție pentru industria ușoară. Phoenix Logistics Center este complet închiriat către DB Schenker, companie internațională ce oferă servicii de transport rutier de marfă, transport feroviar, transport aerian, transport maritim, servicii de logistică și formalități vamale.

„Suntem deciși să creștem stocul de spații logistice și industriale pe care le deținem în țară și să ajungem la 1 milion m² până la sfârșitul lui 2018. Cererea este mare și sunt foarte optimistă că ne vom atinge și chiar depăși ținta. Phoenix Logistics Center este o proprietate poziționată ideal pentru amplasarea de spații logistice: foarte aproape de centrul capitalei, cu o expunere comercială extrem de bună, datorită accesului direct la autostrada A1 și la Șoseaua de Centură”, a explicat Ana Dumitrache, Country Head al CTP România.

De aceea, planurile dezvoltatorului pentru parcul logistic din Chiajna presupun lucrări de renovare și modernizare. Investiția estimată se ridică la aproximativ 1.500.000 euro și se face în două faze: în prima etapă se efectuează lucrări de aducere la standardele ISU (instalațiile cu hidranți, sistem de iluminare de urgență, sistem de desfumare, sisteme antiincendiu etc.), iar în cea de a doua se fac lucrări de modernizare, printre care se numără: înlocuirea sistemului de iluminare prin introducerea tehnologiei Smart LED, precum și reabilitarea sistemelor de canalizare și de epurare a apei, etc. Prima etapă a fost demarată imediat după achiziție, urmând să se încheie luna aceasta. A doua fază va fi demarată anul viitor.