Stiri: Logistica

CTP investește 3 milioane de euro în eficienţa energetică a parcurilor sale logistice

18.08.2017

Dezvoltatorul și administratorul de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, CTP investește în spații de ultimă generație, stabilind noi standarde de calitate pe piața logistică locală. La ora actuală, compania se pregătește pentru obținerea certificării BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology) pentru parcul logistic CTPark Bucharest West, certificarea urmând să reflecte normele de sustenabilitate peste nivelul actual al pieței după care sunt construite depozitele companiei.

„Ca o continuare firească a eforturilor companiei de a scădea impactul asupra mediului și de a oferi chiriașilor săi cel mai înalt grad de eficiență energetică, CTP investește peste 3 milioane de euro numai în modernizarea sistemului de iluminare, în scopul reducerii consumului de energie în CTPark Bucharest West”, a anunţat dezvoltatorul de spaţii logistice.

Acest lucru s-a efectual prin introducerea tehnologiei Smart LED atât în interiorul clădirilor, cât și în exteriorul acestora, pe suprafața întregului parc.

Din investiția totală, 650.000 de euro au fost alocaţi modernizării iluminării celor cinci depozite pe care CTP le-a preluat odată cu achiziționarea parcului industrial CTPark Bucharest West.

Conform companiei, investiția de 3 milioane de euro va genera o scădere cu 30% a consumului de energie, fapt care reprezintă un enorm avantaj pentru chiriași.

“Ne-am propus să stabilim noi standarde de calitate pentru sectorul logistic din România, unde certificările pentru construcții verzi nu reprezintă o practică prea întâlnită. CTP nu va deveni doar proprietarul de parcuri logistice și industriale cu cea mai mare suprafață și cu cel mai accelerat ritm de creștere din țară, dar și primul care să le ofere chiriașilor săi depozite care încorporează tehnologii ale viitorului, fiind recunoscute internațional prin certificarea BREEAM”, a declarat Ana Dumitrache Country Head al CTP România.