Stiri: Logistica

Concordat preventiv Vivre Deco

CTP preia A1 Bucharest Park. Ce valoarea are tranzacția?

05.07.2019

Dezvoltatorul de parcuri industriale și logistice CTP a cumpărat parcul logistic A1 Bucharest Park. Acest lucru s-a realizat în urma unei tranzacții în valoare de aproximativ 40 milioane euro. Proprietatea se află pe autostrada A1, la kilometrul 13, iar acest acord reprezintă consolidarea cu succes a poziției pe care CTP o ocupă în zonă. Dezvoltatorul mai deține alte trei proprietăți în vecinătatea capitalei:

  • CTPark Bucharest West
  • CTPark Bucharest
  • CTPark Bucharest Chitila

Proiectul A1 Bucharest Park

Proiectul logistic A1 Bucharest Park a fost dezvoltat de către AIC RE și cumpărat de CTP, de la Vabeld Group. Tranzacția a fost perfectată pe 27 iunie.

Terenurile și clădirile nou cumpărate vor fi integrate pe deplin în CTPark Bucharest și vor beneficia de aceleași standarde de management ca restul parcului, inclusiv amenajarea teritorială adecvată și administrarea proprietății.

14 hectare de teren

A1 Bucharest Park acoperă 14 hectare de teren pe care sunt dezvoltate opt clădiri logistice, ocupate în totalitate, cu o suprafață închiriabilă de 78.000 mp. Printre chiriașii actuali ai parcului se numără retaileri și companii de transport cunoscute la nivel național și internațional, cum ar fi: Delamode, Augsburg, Kalapod etc.

Ce spune conducerea CTP?

”Această achiziție reprezintă o oportunitate importantă de a consolida prezența CTP la km 13, unde am dezvoltat deja unul dintre principalele noduri logistice din România. Cred în capacitatea de dezvoltare a României în ceea ce privește infrastructura și atragerea de noi investiții. Achiziția va permite companiei să acceseze o nouă gamă de chiriași care își doresc să-și extindă operațiunile în România”, a declarat Remon Vos, CEO al CTP.

Amplasarea A1 Bucharest Park

A1 Bucharest Park deține o amplasare excelentă. Parcul este foarte aproape de Șoseaua de Centură a capitalei. Acesta are acces foarte bun la autostrada A1, oferind o rută rapidă spre restul țării și legând Bucureștiul de Ungaria și restul Europei.

În plus, este unul dintre cele mai importante noduri logistice din partea de vest a Bucureștiului.

Printre avantajele oferite de proiect se numără:

  • infrastructură bună
  • toate utilitățile disponibile
  • vizibilitate excelentă
  • acces ușor al camioanelor, aproape de oraș.

”Cel mai nou proiect adăugat în portofoliul CTP se integrează foarte bine cu restul proprietăților noastre de la km 13 de pe autostrada A1 și, de asemenea, susține proiectul nostru de a oferi un nou produs pe piață, respectiv spații mici la standarde ridicate: unități de 1.000 – 3.000 mp, recent construite, de înaltă calitate, care au un consum redus de energie și oferă maximum de confort. Considerăm că întreprinderile mici, unitățile de producție, companiile care au nevoie de un spațiu relativ mic merită să-și dezvolte activitatea în spații decente care să le ofere costuri mici ale utilităților și posibilitatea de a atrage forță de muncă de bună calitate”, a adăugat Ana Dumitrache, Country Head al CTP România.

Tranzacția a fost finanțată de Alpha Bank, asistată de CMS Cameron McKenna.

Compania a fost asistată în această tranzacție de firma de avocatură NNDKP. Partea financiară și fiscală a fost coordonată de Mazars.

Citește și Avertismentul Ministerului Sănătății. Cum poți preveni infecția cu virusul West Nile