Stiri: Logistica

CTPark Timisoara

CTPark Timişoara: Investiţii de 50 milioane de euro

26.10.2020

CTPark Timişoara. CTP, cel mai mare dezvoltator şi administrator de parcuri industriale şi logistice premium din România şi din Europa Centrală şi de Est, îşi anunţă planurile de expansiune pentru regiunea Transilvaniei.

CTPark Timişoara. Dublarea suprafeţei închiriate

Dezvoltatorul CTP are în plan să îşi dubleze suprafaţa închiriabilă a spaţiilor logistice din Transilvania până în 2023, prin investiţii de 50 milioane euro în extinderea parcurilor logistice din jurul Timişoarei. Unele dintre spaţiile incluse în planul de construcţie sunt deja închiriate unor companii din sectoarele logistică şi producţie.

CTP România este lider de piaţă în domeniul dezvoltărilor industriale. Compania deţine o suprafaţă totală construită de peste 1.250.000 mp.

CTPark Timişoara. Planuri de expansiune în plină pandemie

Decizia CTP de a continua planurile de expansiune şi investiţiile în România are loc într-un context economic instabil cauzat de actuala pandemie. Însă compania priveşte cu încredere la regiunea Transilvania şi potenţialul acesteia de dezvoltare. Extinderea parcurilor din jurul Timişoarei reprezintă dovada încrederii pe care CTP o acordă acestei regiuni, în special părţii de vest a ţării. Timişoara este un hub strategic pe harta logistică a României, bine conectată cu restul regiunii şi beneficiază de forţă de muncă calificată, cu o reputaţie excelentă şi un know-how enorm, în special în industria electronică.

Planurile companiei au în vedere, în mod special, extinderea parcului logistic CTPark Timişoara II cu o primă clădire de 32.200 mp. deja închiriată. Aceasta este situată într-o zonă strategică, în apropierea aeroportului Timişoara şi a autostrăzii A1. Clădirea este cross dock, multifuncţională şi poate fi adaptată la nevoile specifice ale clienţilor. În cea de-a doua etapă de construcţie care începe în această toamnă şi care se va termina în martie 2020, CTP va livra alţi 17.000 mp în incinta CTPark Timişoara II.

Ce spune conducerea companiei?

”Continuarea planurilor de expansiune CTP în Transilvania prin extinderea parcurilor logistice de lângă Timişoara reprezintă dovada încrederii pe care o avem în această regiune. Am identificat numeroase oportunităţi de extindere atât în zona de producţie, cât şi în cea de logistică şi depozitare, iar planurile noastre nu se opresc aici. Dincolo de această dezvoltare a parcurilor logistice CTPark Timişoara I şi II, ţintim şi extinderea în zona centrală a Transilvaniei, mai specific în parcurile din Turda şi Sibiu”, afirmă Emilia Ţepeş, business development manager for Transylvania CTP.

CTPark Timişoara. Suprafaţă totală

CTPark Timişoara II se află în apropierea CTPark Timişoara I.

CTPark Timişoara II are o suprafaţă totală planificată de 89.500 mp. Acesta se află la 6 km distanţă faţă de Aeroportul din Timişoara. Suprafaţa totală construită este de 32.000 mp. şi în construcţie sunt 17.000 mp. De asemenea, dezvoltatorul mai are construcţii planificate de 40.300 mp.

Citeşte şi Rezultate Sphera Franchise Group 2020: Anunţul făcut de companie