Stiri: Constructii

Cu ce oferte vin dezvoltatorii la Târgul Național Imobiliar – TNI?

14.05.2015

Târgul Național Imobiliar – TNI, cel mai mare târg imobiliar din ultimii 5 ani, începe vineri, 15 mai, la Palatul Parlamentului – Sala UNIREA. Târgul va fi unul de amploare prin numărul record de 118 companii expozante care vin în întâmpinarea clienților cu oferte de locuințe noi și vechi, spații comerciale, terenuri din București, Ilfov, litoral, Valea Prahovei, dar și celelalte zone ale țării.

Ofertele imobiliare din Capitală prezente exclusiv la TNI pornesc de la valoarea de 19.500 euro TVA 5% inclus pentru o garsonieră de 25 mp utili, situată în Cartierul Berceni, lângă stația de metrou „Dimitrie Leonida”, în ansamblul „Kristal Residence” şi merg până la 240.139 euro + TVA pentru un apartament cu 3 camere lângă Foişorul de Foc, ce are suprafaţa de 120 mp utili şi 150 mp terasă, în ansamblul rezidenţial „Evocasa Selecta”.

„Ofertele la munte sunt la mare căutare în această perioadă, iar acolo preţurile pornesc de la 12.500 euro pentru o garsonieră de 32 mp situată în Azuga şi merg până la 4,2 milioane euro pentru un spaţiu turistic cu suprafaţa de 3.064 mp utili şi 1.795 mp teren situat în Predeal, zona Trei Brazi”, conform organizatorilor TNI.

Oferte speciale

Pe durata celor trei zile de eveniment -15-17 mai – vizitatorii Târgului au acces la oferte speciale. Este vorba de discounturi semnificative, reducerea avansului necesar rezervării, posibilitatea de a plăti în rate direct la dezvoltator, locuri de parcare cadou, vouchere de mobilier în valoare de 2.000 euro şi chiar un lot de teren, oferit gratuit, în valoare de 10.000 euro.

În plus, în cadrul TNI, are loc lansarea oficială a nouă ansambluri de locuinţe, printre care se numără „Metalurgiei Park Residence”, „Smart City Residence 2”, „Berceni 5 Residence”, „SilFlor Residence 2”, „Victory Residence Oituz”, „Palladium Residence”, „Ozun Residence”, „Concept Apartment Sabinelor” şi „Pipera Rezidential 2”.

În condiţiile în care nevoia de locuinţe se transformă în cerere doar în prezenţa finanţării, TNI este singurul eveniment imobiliar la care participă cele mai active instituţii financiar-bancare. Este vorba de BCR, BRD-Groupe Société Générale şi Bancpost.

Printre ansamblurile rezidenţiale ce îşi expun ofertele în cadrul „Târgului Naţional Imobiliar” din acest weekend se numară: „Cosmopolis”, „Vitan Residence 2”, „Greenfield”, „Corbeanca Park”, „Rin Nord Residence”, „Militari Residence”, „Adora Urban Village”, „Dristor Residence”, „New City Residence”, „Paladin Residence”, „Serena Apartments”, „Natura Residence”, „Grigorescu Residence”, „Tineretului Residence”, „Fundeni Residence”, „Giurgiului Rezidential”, „Colina Marei”, „Octopus Garden”, „Hystria Residence”, „Melita Residence”, „Flamingo Park Corbeanca”, „Postavarului Rezidential”, „Central Apartment Tineretului”, „City Point”, „Cubic Residence”, „Prohil Rezidential”, „Metropolitan Residence”, „Studio Plus”, etc.

“Un centru de interes pentru vizitatorii evenimentului va fi cu siguranţă standul Imopedia standul numărul unu. Aici, cei interesaţi de achiziţia unei proprietăţi vor găsi pe Harta Proprietăţilor care Contează, sute de oferte, având preţuri special negociate doar pe durata târgului imobiliar. Astfel, vizitatorii au la dispoziţie oferte de locuinţe noi şi vechi, terenuri, dar şi spaţii comerciale aflate în toate cele şase sectoare ale Capitalei, precum şi în zonele limitrofe. Pe Harta Proprietăţilor care Contează îşi pot găsi cu uşurinţă o proprietate atât cei care au bugete de Prima Casă, cât şi cei care ţintesc locuinţe de lux”, a marturisit Răzvan Muntean, General Manager Imopedia.

Alina Necula, Head of Marketing & Sales Adama Group, este de părere că „experienţa ultimelor luni ar trebui să ne convingă să nu ne mai raportam la un climat de criza, ci la o nouă realitate imobiliară – una sustenabilă, fără puseuri de creştere sau scădere”.

„Anul imobiliar 2015 va fi unul al evoluţiei continue. Zona de Sud a Capitalei cunoaşte o extindere fulminantă. Dovadă stă faptul că anul 2014 s-a încheiat cu cele mai bune rezultate în domeniul imobiliar din ultimii ani, iar la TNI lansăm unul dintre cele mai mari proiecte din Bucureşti, primul Parc Rezidenţial din România – „Metalurgiei Park Residence” – un concept 100% al SudRezidential.ro”, a afirmat Cătălin Grigore, General Manager „SudRezidential.RO”.

Trendul clădirilor verzi a luat amploare şi în România

Astfel, cu scopul de a furniza cumpărătorilor de locuinţe informaţii importante despre beneficiile financiare, pentru sănătate şi confort ale caselor cu eficienţă energetică ridicată şi responsabile faţă de mediu, Consiliul Român pentru Clădiri Verzi (RoGBC) prezintă ediţia a 4-a a „Pavilionului Case Verzi” la „Târgul Național Imobiliar”.

Pe durata celor trei zile ale expoziţiei, experţi din sectorul construcţiilor verzi vor susţine peste 30 de prezentari informative, vor oferi consultaţii gratuite despre cum să economiseşti bani alegând o locuinţă verde şi vor prezenta proiectele rezidenţiale din România certificate în cadrul programului „Case Verzi” al RoGBC-ului.

“In ultima perioadă am asistat la o creştere de peste zece ori a solicitărilor cu privire la beneficiile şi la modul de a construi “Case Verzi”. Există în prezent peste 4.000 de case certificate sau în proces de certificare şi 25 de dezvoltatori de proiecte rezidenţiale interesaţi de programul ”Case Verzi”. Aşteptările noastre sunt ca cel puţin 10.000 de locuinţe să urmărească criteriile ambiţioase care stau la baza definirii unei “Case Verzi”. Economiile de energie şi reducerea costurilor de reparaţie, precum şi de sănătate, pot fi echivalente cu trei plăţi lunare pe an în cazul accesării unui credit ipotecar, atunci când comparăm o “Casa Verde” versus una non-Verde. De asemenea, aceste economii încep de la prima rată lunară întrucât cumpărătorii de locuinţe pot accesa acum credite cu o dobândă mai mică, oferite pentru a sprijini construirea sau renovarea de “Case Verzi”, a declarat Steven Borncamp, CEO al Consiliului Român pentru Clădiri Verzi (RoGBC).