Stiri: Finante

Legea privind venitul minim de incluziune

Cum afli unde ai pensia privată? Anunţul făcut de ASF

19.08.2020

Cum afli unde ai pensia privată? Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunţat că a înregistrat, în primul semestru al acestui an, 32.826 de solicitări unice în aplicația „Află la ce fond de pensii ești!“. Nivelul este în creștere cu aproximativ 26% comparativ cu perioada similară a anului precedent.

Cum afli unde ai pensia privată? Interesul este în creştere

Evoluția pozitivă reflectă, pe de-o parte, interesul în creștere al participanților față de sistemul fondurilor de pensii administrate privat, denumit generic Pilonul II, iar pe de altă parte scoate în evidenţă utilitatea acestei aplicații, pusă la dispoziția consumatorilor pe asfromania.ro, prin intermediul căreia participanții pot identifica fondul de pensii la care contribuie.

Cum afli unde ai pensia privată? Interogări

În perioada menţionată a fost constatată a scădere cu aproape 60% a numărului de interogări efectuate de către același consumator (aplicația poate fi interogată de același consumator, de câte ori dorește, efectul fiind dublarea/triplarea numărului de cereri adresate administratorilor). Diminuarea numărului cererilor de revenire se datorează suportului proactiv oferit consumatorilor, prin intermediul Call Center-ului A.S.F., comunicării directe cu solicitanții (prin prezența la sediul A.S.F.), precum și gradului mare de acuratețe a informațiilor oferite într-un timp scurt de răspuns (timpul mediu de apel – sub 3 minute).

Cereri soluţionate

Cum afli unde ai pensia privată? Toți administratorii fondurilor de pensii administrate privat au respectat termenul de 10 zile alocat soluționării cererilor de informaţii privind apartenenţa la Pilonul II înregistrate în aplicația „Află la ce fond de pensii ești!“.

Media timpului de răspuns pentru solicitările soluționate a fost de aproximativ 4 zile.

Citeşte şi Anunţ important pentru profesori!