Stiri: Stiri

Cum alegem o asigurare privată de sănătate

29.10.2013

Cu toate că sistemul asigurărilor private de sănătate începe să câștige aprecierea românilor, oamenii încă nu dispun de toate informațiile necesare pentru a alege cele mai bune opțiuni pentru nevoile lor.

“Procesul alegerii unei asigurări private de sănătate este foarte important și ar trebui făcut în cunoștință de cauză. În momentul respectiv, ar trebui să ne gândim la propria situație, așteptările noastre, planul financiar și de asemenea să luăm în considerare oportunitatea  de a accesa cele mai bune clinici specializate la nivel internațional. Un alt aspect important ar fi experiența furnizorului de asigurări și opțiunea recomandată ar fi alegerea unei companii specializate în asigurări de sănătate”, a declarat Alida Coman, Coordonator de Marketing și PR, MediHelp International, într-un comunicat de presă.

În acest context, furnizorul de asigurări private de sănătate a realizat un raport privind elementele pe care o persoană trebuie să le ia în considerare atunci când alege un plan de asigurare privată de sănătate.

Aria de acoperire

În primul rând, asiguratul trebuie să verifice dacă aria de acoperire este restrânsă doar la regiunea în care acesta se află și dacă include şi orice altă zonă pe care este posibil să o viziteze, chiar dacă doar pentru o perioadă scurtă, indiferent dacă este vorba despre afaceri sau călătorie. Aria de acoperire face referire şi la centrele medicale la care ar putea apela în cazul în care va avea nevoie de îngrijiri medicale.

Termeni de subscriere

Persoana asigurată trebuie să fie sigură că termenii și condițiile asigurării se potrivesc cerinţelor lui. În unele cazuri asiguratorii vor exclude acoperirea problemelor medicale pre-existente. Există însă și planuri care acoperă condițiile medicale existente înaintea cumpărării asigurării, iar acesta poate fi un punct important în selectarea unui anumit furnzior.

Tratamentul împotriva cancerului

Asiguratul ar trebui să afle dacă tratamentul împotriva cancerului este acoperit. Există planuri de asigurare care nu acoperă costurile acestui tip de tratament sau procedurile medicale pentru bolile cronice.

Astfel, este bine ca beneficiarul să aleagă un plan complet, care să asigure îngrijire medicală indiferent de problemele de sănătate pe care le-ar putea întâmpina pe parcursul duratei poliței de asigurare.

Plăți adiționale

Asiguratul trebuie să întrebe furnizorul dacă trebuie să plătească suplimentar atunci când folosește asigurarea. Este foarte important ca asiguratul să aleagă varianta cea mai potrivită pentru nevoile lui.

Beneficii relevante

Asiguratul trebuie să fie sigur că nu va plăti pentru beneficii care nu se potrivesc nevoilor lui. ”Ar trebui să opteze pentru un plan personalizat”, explică reprezentanții MediHelp International.

Furnizorii de asistență

Un alt aspect importan este reprezentat de faptul că asiguratul trebuie să știe cine îi va oferi asistența. Acestea sunt persoanele pe care le va contacta primele în cazul unei urgențe și cele care vor intermedia relația cu spitalele în ceea ce privește garantarea plăților. Este bine să se verifice dacă furnizorul poate oferi servicii de ambulanță aeriană în cazul unei urgențe.

Societatea de asigurări

Clientul trebuie să afle ce companie de asigurări subscrie planurile. Aceasta va plăti daunele, astfel că asiguratul trebuie să se asigure că prezintă siguranță financiară.

Planul familial

De asemenea, asiguratul trebuie să știe că familia lui poate fi adăugată în plan, astfel că ar fi bine să se asigure că beneficiile poliței sunt valabile pentru întreaga familie.

Expertiza

Ar fi bine ca persoana în cauză să încerce  să își asigure sănătatea cu ajutorul unor specialişti în domeniu. Asigurarea de sănătate este o profesie şi nu este o regulă ca oricine asigură casa sau maşina să fie un specialist și în ceea ce privește asigurarea de sănătate. Dacă asiguratul lucrează cu un broker, acesta ar trebui să ceară o asigurare de sănătate de la o companie care intermediază doar acest tip de asigurări.