Stiri: IT&C

Cum ar putea creşte productivitatea muncii în România?

14.10.2014

Productivitatea muncii în ţara noastră ar putea crește cu cel puțin 35%, într-un an, pentru companiile care implementează un sistem de planificare a resurselor întreprinderii. În plus, dacă toate firmele românești ar investi în implementarea unei astfel de soluții software de business precum Soft1 ERP, România ar deveni mai competitivă în ceea ce privește productivitatea muncii la nivelul Uniunii Europene, potrivit estimărilor Soft One România.

La ora actuală, productivitatea muncii este de circa 6 ori sub media statelor membre ale Uniunii Europene, conform datelor Eurostat, la nivelul UE (28 de țări) nivelul productivităţii este de 32,1 euro pe oră lucrată, în timp ce în România este de doar 5,6 euro pe oră lucrată.

“Productivitatea angajaților este un aspect deosebit de important pentru manageri, întrucât obiectivul lor principal este de a-și ajuta oamenii să înregistreze mereu performanțe remarcabile. În ultimii 15 ani, numeroase studii au demonstrat efectul semnificativ pe care îl are o implementare ERP de succes asupra productivității angajaților, îmbunătățind, totodată, și toți indicatorii de eficiență. Instalarea Soft1ERP oferă multe beneficii, cum ar fi: optimizarea proceselor decizionale și operaționale prin costuri reduse în obținerea de informații manageriale, funcționalități specializate pentru managementul financiar-contabil, interacțiune mai eficientă cu partenerii sau clienții, o mai bună gestionare logistică, planificarea și managementul procesului de producție, precum și o mai bună gestionare a cheltuielilor”, a afirmat a declarat Liviu Buligan, Director Executiv Soft One România.

Potrivit acestuia, un sistem ERP modern și performant a devenit o necesitate pentru managerii de astăzi, iar prin faptul că oferă managerilor informații corecte, complete și în timp real productivitatea lor are șanse tot mai mari să crească.