Stiri: Finante

Esalonarea datoriilor restante

Cum arată datornicul român?

07.12.2016

Datornicul român plătește în medie o restanță de 155,05 lei în Telecom și 307 lei în Banking, arată un studiu privind profilul clientului debitor în România, lansat de Top Factoring. Raportul a fost realizat pe un eșantion de aproape 1 milion de cazuri administrate direct.

Astfel, în sectorul Telecom, datornicul român are în medie 43.4 ani la data cesiunii, nu și-a mai plătit ultima factură de 1 an și 7 luni și plătește 155,05 lei pentru o restanță. Acesta este cel mai des întâlnit în Muntenia și își plătește datoriile în general toamna.

Conform studiului, cei mai buni clienți debitori sunt artiștii, personalul din domeniul medical și preoții, iar cei care plătesc cel mai puțin sunt persoanele cu funcții înalte, sportivii și antreprenorii.

Pe de altă parte, în Banking, clientul debitor român are 43 ani la data contractării, și-a plătit creditul constant timp de aproximativ 4 ani și plătește în medie 307 lei pentru o restanță.

Totodată şi pe acest segment, datornicul este cel mai întâlnit în Muntenia și își plătește datoriile în general toamna.

”Ne dorim ca Top Factoring să contribuie în continuare într-un mod transparent la informarea și educarea financiară a persoanelor care se află în situația de a avea datorii. De asemenea, vrem să transmitem faptul că soluțiile pot fi mereu generate prin dialog”, a declarat Cătălin Neagu, Director General al Top Factoring.

Conform datelor companiei, peste 46% dintre clienții debitori care au intrat în contact cu compania sau au putut fi contactați de către aceasta au reușit să își achite datoriile, beneficiind de soluții personalizate (de la crearea unui grafic de plăți eșalonate, adaptat situației debitorilor, la introducerea unor perioade de amânări ale plății în perioade dificile pentru cash flow-ul acestora sau chiar sprijin în generarea de venituri suplimentare pentru clienții debitori, astfel încât acestora să le fie mai ușor să își achite datoriile acumulate).