Stiri: Constructii

Tranzacții imobiliare ianuarie 2023.

Cum au evoluat preţurile apartamentelor în august?

14.09.2015

În ultimul an, diferența dintre prețurile medii cerute de proprietarii locuinţelor din segmentul mediu și premium al Bucureştiului și prețurile solicitate pentru zonele mărginașe s-a adâncit, arată un studiu realizat de HomeFinders.

Astfel, în august a anului curent, preţul pentru apartamentele din zonele semicentrale, centrale și de Nord ale Bucureștiului era de 67.000 de euro. Nivelul era cu 14.000 de euro mai mare decât cel solicitat pentru apartamentele situate în zonele mărginașe ale Capitalei.

„Pretențiile proprietarilor de apartamente din segmentul mediu și premium au rămas aceleași, însă valorile medii solicitate pentru apartamentele din zonele mărginașe au scăzut cu 5,66%, de la 53.000 de euro la 50.000 de euro. Astfel, diferența dintre prețurile solicitate pe cele două segmente distincte de piață a crescut într-un an cu peste 20%, până la 17.000 de euro”, se arătă în studiul HomeFinders.

Faţă de luna iulie, în august, prețurile cerute au înregistrat o scădere de 1,68%, proprietarii solicitând sume mai mici cu 1.000 de euro, atât pentru apartamentele din centrul, semicentrul și Nordul Capitalei, cât și pentru cele din zonele mărginașe. Prin urmare, prețurile medii pe cele două segmente de piață analizate s-au menținut la aceeaşi distanţă, faţă de luna precedentă.

În acelaşi timp, analiza arată că volumul de oferte a crescut, în luna august. Astfel, proprietarii au scos pe piață un număr total de 3.639 de proprietăţi, cu 3,11% mai multe decât în iulie. Din totalul de locuinţe scoase la vânzare, 1.692 sunt situate în centrul, semicentrul și Nordul Bucureştiului, iar 1.947 se află în zonele periferice..

.

Volumul total de oferte din luna august a acestui an a înregistrat o creștere importantă, de 75,96%, faţă de aceeaşi lună din 2014.