Stiri: IT&C

Kaspersky preia Brain4Net

Cum au grijă tații de copiii lor, în mediul online?

20.06.2016

Compania Kaspersky Lab arată modul în care tații au grijă de copiii lor și în mediul online, nu doar în realitate. Se pare că tații moderni sunt foarte atenți la ce fac copiii pe Internet și se străduiesc să găsească echilibrul între a-i proteja și a le încuraja interesul pentru Internet și dispozitive de ultimă generație.

Conform sondajului, realizat special pentru Kaspersky Lab, marea majoritate a taților din zilele noastre se simt responsabili atât pentru susținerea financiară a familiei, cât și pentru securitatea cibernetică. Astfel, de obicei, tatăl este cel care instalează soluții de securitate pe dispozitivele de acasă – 86% dintre respondenți au spus că protejează PC-urile, 77% – că sunt atenți la securizarea smartphone-urilor, iar 63% – că folosesc un produs anti-malware pe tablete.

Poate de aceea, tații sunt mai înclinați (în comparație cu mamele) să își lase copiii să folosească diverse dispozitive, de la o vârstă fragedă. De exemplu, numărul taților care le dau smartphone-uri sau tablete copiilor, înainte de împlinirea vârstei de un an, este cel puțin dublu față de numărul mamelor care recunosc același lucru. În plus, tații tind să considere Internetul un lucru grozav pentru ei și copiii lor – două treimi dintre tații care au luat parte la sondaj au fost de acord cu asta. De asemenea, spre deosebire de mame, ei consideră că Internetul are un efect pozitiv asupra copiilor – asupra condiției lor fizice și mentale, performanțelor școlare, viitoarei profesii și asupra vieții lor, în general. De exemplu, 45% dintre tați cred că micuții lor se simt mai siguri pe ei și mai în largul lor cu prietenii, datorită Internetului, iar peste un sfert (29%) consideră că Internetul le ajută copiii să-și organizeze timpul mai bine.

În ceea ce privește gadget-urile pentru copii, este mai probabil ca tații să le cumpere, pentru a evita situațiile în care copilul s-ar putea simți exclus din grupul de prieteni – de exemplu, jumătate dintre tați le-au cumpărat copiilor un computer sau un laptop, cu această idee în minte. În plus, tații au convingerea că, în prezent, copiii ar trebui să știe să folosească dispozitivele digitale, iar peste o treime (36%) le-au cumpărat băieților sau fetelor lor o tabletă din acest motiv.

“În ciuda diferențelor dintre ei, și tații și mamele vor să-și protejeze copiii de orice pericole – reale sau virtuale. Desigur, sunt îngrijorați că ar putea să nu procedeze corect, că distracția de a folosi gadget-urile va avea un efect negativ asupra copiilor, că Internetul poate nu este atât de cool, până la urmă. Cu toate acestea, sunt nerăbdători să își învețe copiii să navigheze pe Internet în siguranță și să profite la maximum de avantajul tehnologiilor moderne. Ne bucurăm să vedem că părinții folosesc soluții de securitate și au grijă ca acestea să fie instalate și activate. Știind toate astea, copiii chiar au motive să le mulțumească părinților”, spune David Emm, Senior Security Researcher, la Kaspersky Lab.